Panathinaikos vill värva svensk landslagsanfallare

Gerndt gör succé – kan ersätta Berg

Foto: TT
Enligt Sportbladets grekiska källor är erbjudandet till Gerndt ett sätt att förbereda sig för en eventuell flytt för Marcus Berg.
FOTBOLL

Panathinaikos förbereder sig på att anfallsstjärnan Marcus Berg kan lämna klubben.

Genom att erbjuda en annan svensk kontrakt.

Den grekiska storklubben vill värva Alexander Gerndt, 29.

Den tidigare allsvenske skyttekungen Alexander Gerndt spelade en huvudroll när schweiziska tabelltrean Young Boys besegrade tyska Hamburger SV med 2-1 i en träningsmatch i turkiska Belek under fredagen.

Gerndt svarade för ett mål och ett assist och visade att formen från höstavslutningen håller i sig. Då gjorde svensken mål i tre matcher i följd.

Kontraktet går ut

Alexander Gerndt som blev skyttekung i allsvenskan 2010 (20 mål med Gefle och Helsingborg) kom till Young Boys i början av 2013 efter 1,5 säsong i holländska Utrecht.

Till sommaren går svenskens avtal med Young Boys ut och enligt grekiska uppgifter till Sportbladet har Panathinaikos redan erbjudit Gerndt ett flerårsavtal.

Grekerna är dock medvetna om att de har konkurrens om Gerndts underskrift både från Young Boys, som vill förlänga, som portugisiska och turkiska klubbar. 

Enligt Sportbladets grekiska källor är erbjudandet till Gerndt ett sätt att förbereda sig för en eventuell flytt för Marcus Berg till sommaren.

Berg på väg bort?

Panathinaikos fick två bud på svensken precis i slutet av transferfönstret i augusti 2015, från franska Marseille och hårdsatsande grekiska Paok.

– Det var två bud sista dagarna, bekräftade Berg för Sportbladet vid EM-kvalet efter transferfönstret stängt. Men för mig har det inte varit något alternativ eftersom klubben sa nej. Jag har hela tiden varit inställd på att vara kvar och göra en bra säsong i Panathinaikos, sa Berg då.

Alexander Gerndt spelade senast i svenska landslaget i playoff-mötena med Portugal hösten 2013. I början av 2014 drabbades han av en svår skada som höll honom borta från spel i över ett år. 

Det är först under hösten 2015 som Gerndt kommit tillbaka på allvar och han har svarat för fem mål och ett assist i ligan och tre cupmål för Young Boys.

ARTIKELN HANDLAR OM