"Fick inte ens någon chans"

Lindgren vill lämna Ajax

FOTBOLL

Rasmus Lindgren vill lämna Ajax.

Efter Martin Jols intåg har den forne kaptenen placerats i frysboxen och 24-åringen säger nu att han vill lämna klubben.

– Jag kände väldigt snabbt att han inte trodde på mig. Jag tycker inte att jag ens fick någon chans, säger Lindgren till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Rasmus Lindgren värvades tillbaka till Ajax 2008 från Groningen och fick en nyckelroll av managern Adrie Koster. Han ersattes sedan av Marco van Basten som använde svensken som lagkapten under flera matcher. Men sedan legenden fått sparken och ersatts av Martin Jol har Lindgrens vardag förändrats.

– När den nye tränaren kom så kände jag ganska snabbt att han inte trodde på mig. Jag tycker inte ens att jag fick en riktig chans. Jag vill inte säga sånt men jag kände det redan på försäsongen, säger Lindgren.

Öppnar för allsvenskan

Rasmus Lindgren har tidigare sagt att han vill ge det en chans och kämpa för sin plats. Men efter att inte ha sett några indikationer på en förbättring så har 24-åringen tänkt om och säger nu att han vill lämna klubben.

­– Jag har 2,5 år kvar på kontraktet men självklart vill jag inte ha det så här. Vi ska kolla vad det finns för möjligheter i jul. Jag utesluter ingenting men kan samtidigt inte säga något om var jag är på väg. Vi får se vad det kommer för lösning.

Hur ser på allsvenskt spel?

– Det skulle vara om det kommer något riktigt bra erbjudande. Samtidigt har jag 2,5 år kvar på kontraktet med Ajax så det är mycket upp till dem också. Jag slänger inte bort det kontraktet hur som helst.

”Vet att jag har kvaliteterna”

Lindgren är inte den förste svensk att falla offer för Ajax tränarcirkus. Även Kennedy Bakircioglü har kastats mellan hetluften och frysboxen.

– Det händer alltid mycket i Ajax och de har väl haft tio tränare de senaste tio åren. Men det är ingen optimal situation att gå från lagkapten till ingenting. Det är inte det man vill, säger Lindgren.

Är du besviken på Martin Jol?

– Det är svårt att säga. Nu när det gått bra för laget kan man inte säga något. Men jag kände att jag inte fick chansen att visa mig från början. Jag vet att jag har kvaliteterna att spela i Ajax och det hade varit skönt om man fått chansen att visa det.

FAKTA

Landslagsdebuterade under Lagerbäck

Namn: Rasmus Lindgren

Födelsedatum: 29 november 1984

Födelseplats: Landskrona

Position: Mittfältare

Landskamper: 1 A (9 U21)

Klubbar:

2002-2003 Landskrona BoIS

2004-2005 Ajax

2005-2008 FC Groningen

2008- Ajax

ARTIKELN HANDLAR OM