Drömmål av Rasmus Elm

”Jag kände det var dags att sätt dit den”

Foto: FOTO: PIC-AGENCY
Rasmus Elm.
FOTBOLL

Kerkrade, Stockholm Två månaders väntan är över.

På passning från Pontus Wernbloom dundrade Rasmus Elm in volleymålet som vände matchen för AZ.

– Jag kände att det var dags att sätta dit den nu, säger Elm till Sportbladet.

AZ låg under med 2–1 i paus, sedan tog svenskarna över.

Tio minuter in i andra kom Pontus Wernbloom in och tog genast tag i bollen. Han slog ett inlägg från vänsterkanten, mot bortre delen av straffområdet, där Rasmus Elm kom flygande och drog till på helvolley – men missade.

Andra gången gillt

Svenskduon försökte igen. I sjuttionde minuten kom Wernbloom fram på vänstern, slog ett liknande inlägg – som Rasmus pangade in vid stolpen.

2–2 satt högt, vackert och helt otagbart.

– Fantastiskt roligt. Det var lite på tiden. Jag har haft några lägen innan, säger Rasmus Elm om sitt första ligamål i Holland.

Pontus Wernbloom fyller i:

– Rasmus missade ett först så jag tänkte ”vad håller han på med?”. Men sen dräper han in den andra och då är vi inne i matchen.

Efter matchens vackraste mål ägde AZ spelet. Jeremain Lens sköt 3–2 innan Pontus Wernbloom serverade Jonathas till avslutande 4–2.

Hyllades av Koeman

Efteråt hyllade tränaren Ronald Koeman sina svenskar.

– Jag är nöjd med det Pontus har visat upp de senaste två veckorna. Han har haft en svår start, det är ett annorlunda sätt att spela, men han tar steg för steg. Och vi vet vilka kvaliteter Rasmus har. Han gjorde ett väldigt snyggt mål.

På tisdag kommer de grekiska mästarna Olympiakos till Alkmaar. Och efter sina två framspelningar hoppas Wernbloom på fortsatt svensksuccé.

– Klart att självförtroendet går upp lite, det här stärker ens aktier. I dag kändes det bra och nu har vi Champions League snart. Förhoppningsvis får man spela då, säger han.