Petter blickar framåt efter mardrömsåret

Hollandsproffset på väg tillbaka efter operation

FOTBOLL

Mardrömsåret är snart slut.

Efter att ha slitit av samma korsband två gånger på nio månader kan Groningenproffset Petter Andersson äntligen börja blicka framåt igen.

– Att bygga upp ett självförtroende och en tro på mig själv blir det största jobbet nu, säger han till Västerbottens Folkblad.

Petter Andersson har knappt fått röra en fotboll det här året.

I januari slet han av korsbandet i vänster knä och när han äntligen var tillbaka – nio månader senare – slet han av det igen. I sin comeback med Groningens juniorlag i september.

I onsdags opererade han både korsbandet och menisken och vågar nu så smått blicka framåt igen.

”Stilla jul”

Men först väntar vila i sex veckor.

– Jag får inte cykla eller nånting så det blir en lugnt och stilla jul, säger han till VF.

– Men när jag får börja cykla, köra styrka och så småningom jogga så kommer det gå rätt fort ändå. Då kommer humöret tillbaka också.

Gjorde succé

Petter Andersson återvänder till Holland i januari. Han kom till Groningen från Hammarby under hösten 2008. Efter en lyckad start (sex mål på fyra matcher) har tiden i Holland mest handlat om rehabilitering.

– Jag har haft så långt uppehåll från fotbollen så jag är lite rädd för andra grejer än knäet. Många som gjort detta har fått problem med muskelbristningar och sånt. Jag har ju trots allt inte haft kroppen i full träning många månader under de här 1,5 åren.