Läsarna: Du gör succé, Berg

”Han gör vårt lag komplett”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Marcus Berg, 23, är klar för PSV Eindhoven.

Om klubben är redo att ta över hans lön.

– Med Berg blir vårt lag komplett, säger PSV:s sportchef Marcel Brands.

Lite överraskande offentliggjorde PSV Eindhoven

i går eftermiddag att man kommit överens med Hamburger SV om ett lån av Marcus Berg – innan man förhandlat klart med Berg själv om de personliga villkoren.

Är överens

Anfallarens agent, danske Sören Lerby, som också representerar Wesley Sneijder har under de senaste dagarna varit på holländarens bröllop i Italien och känner därför inte till alla detaljer i låneuppgörelsen.

– Vi har en överenskommelse med klubben (Hamburg) och nu ska vi inleda kontraktsförhandlingar med Bergs agent, säger PSV:s sportchef Marcel Brands på klubbens hemsida.

Enligt Hamburger Morgenpost betalar PSV tio miljoner kronor för att låna Berg under ett år, men det är oklart vem som ska betala anfallarens årslön på närmare 20 miljoner kronor.

Efter att ha missat Champions Leaguespel två år i rad är ekonomin inte vad den har varit i PSV.

– Vi har ingen köpoption på Berg. Det hade blivit för dyrt, säger Brands.

”Passar bra i Holland”

I slutändan kommer med stor sannolikhet dock lånet bli klart och Berg blir lagkamrat med landslagskompisarna Andreas Isaksson och Ola Toivonen.

Radarparet från förra sommarens U21-EM blir troligen tränaren Fred Ruttens förstaval som central anfallare (Berg, som nummer 9) och offensiv mittfältare (Toivonen, som nummer 10).

Något som speciellt glädjer den sistnämnde.

– Det skulle vara väldigt kul om Marcus kommer hit. I Holland passar han väldigt bra, sa Toivonen till Sportbladet för två dagar sedan.

Det är inte bara Toivonen som tycker det. Med Berg

i Eredivisie skulle Sverige ha rekordmånga spelare i holländska ligan, hela 16 stycken.

I en omröstning på sportbladet.se hade i natt över 6 000 personer svarat på frågan "Vilken svensk kommer göra störst succé i Holland?"

Emir Bajrami, tidigare Elfsborg och nu Twente, toppade omröstningen tätt före Berg med Toivonen på tredje plats.

ARTIKELN HANDLAR OM