Tackade nej till Villarreal

Bajrami nobbade storklubbar för Twente

FOTBOLL

HENGELO-MARIENBERG. Dragkampen om Emir Bajrami, 22, pågick in i sista minuten.

Dagen innan mittfältaren skrev på för Twente fick spanska storlaget Villarreal nej tack.

– Vi är glada över att vi fick Bajrami. Vi förväntar oss stora saker från honom, säger Twentetränaren Michel Preud’homme.

Träningsmatcherna är över och om bara några dagar börjar allvaret för Emir Bajrami och regerande holländska mästarna när man på lördag möter Ajax i holländska supercupfinalen.

Twente genrepade med 1–2-förlust mot Getafe i går kväll. Bajrami var en av Twentes bättre spelare under den första halvleken, men i den andra gjorde många byten att hemmalaget tappade i standard.

35 miljoner till Elfsborg

– Det händer saker när Bajrami får bollen. Ruiz på andra kanten var en av våra bästa spelare förra säsongen. Vi tror att Bajrami är på samma nivå, säger Preud’homme.

– Det gick okej. Men de andra har inte riktigt lärt sig när jag vill ha bollen. Jag tar löpningarna i djupled men får inte passningarna, säger Bajrami.

Elfsborg fick cirka 35 miljoner kronor när landslagsmannen såldes till Twente. Dessutom kan Boråsklubben få flera miljoner ytterligare beroende på hur Twente presterar och vid en vidareförsäljning.

Enligt källor med mycket god insyn i Twente fick klubben betala mer eftersom flera större klubbar på allvar gav sig in i jakten på Bajrami.

Ajax var länge med och i sista stund kom spanska ligasjuan Villarreal med ett bud.

Uppgifter som delvis bekräftas av Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

– Jag kommenterar inte vilka de andra klubbarna var, men priset gick upp i slutet. Twente gjorde bästa jobbet, förhandlade med oss och var beredda att betala, säger Johansson.

”Viktigt att flytta”

Bajrami känner ingen större sorg över att det inte blev spel i en av hans drömligor, La Liga.

Efter U21-EM förra sommaren ville även Sporting Lissabon köpa yttermittfältaren. Men deras bud till Elfsborg var för dåligt.

– Nu kände jag mig redo för att flytta. Och det var viktigt för mig att Elfsborg fick bra betalt.

– Twente känns helt rätt. Vi ska spela i Champions League, men det är ändå en familjär stämning i klubben.

Men Villarreal hade väl inte heller varit fel?

– De och andra klubbar i de stora ligorna kommer nog tillbaka om jag lyckas i Twente, säger Emir Bajrami.

ARTIKELN HANDLAR OM