Allsvenskan kan sluta hoppas – Isak stannar

”Trivs bra utomlands”

FOTBOLL

EINDHOVEN. Allsvenskan och Trelleborg kan nog sluta hoppas.

En hemkomst för Andreas Isaksson, 28, lär dröja.

– Vi trivs väldigt bra. Jag kan tänka mig att vara kvar många år utomlands, säger PSV-målvakten.

Isaksson.

I flera tidigare intervjuer, bland annat med Sportbladet, har Isaksson antytt att en hemkomst till genombrottsklubben Trelleborg var aktuell när kontraktet med PSV Eindhoven löper ut sommaren 2012.

Nu låter det annorlunda.

Efter spel i fem olika klubbar i fyra olika länder under tio år har Andreas Isaksson hittat rätt i Eindhoven.

Turbulent i City

Andreas Isaksson, hustrun Marielle och barnen Philip 4,5 och Ellen, 1, bor i ett hus i utkanten av centrum och sonen har redan börjat i en internationell skola.

Den avslutande tiden i anchester City var extra turbulent.

Det har varit tyst kring dig ett tag nu.

– Ja, haha, det känns väldigt bra. Ju mindre som händer desto skönare är det. Även om förra säsongen var en besvikelse för laget så var jag nöjd med min insats.

Du har tidigare pratat om att återvända till allsvenskan inom några år.

– Som det är nu trivs både familjen och jag med att vara kvar utomlands. Rent krasst ekonomiskt är det större skillnader än på länge mellan allsvenskan och att spela ute i Europa. Det var bättre för hemvändarna för några år sedan.

Enligt holländska uppgifter är dessutom Andreas Isaksson PSV:s bäst betalde spelare med en årslön på 18 miljoner kronor.

Är det i Holland du vill stanna?

– Vi får se, det är fortfarande två säsonger kvar på kontraktet. Men jag har inte det enorma behovet som när jag var yngre att jag måste spela i någon av de största ligorna. Jag sätter inte samma press på mig längre.

Vill ta större ansvar

Andreas Isaksson känner också att han fått en annan roll i PSV.

– Det finns många detaljer som jag behöver förbättra som målvakt, det kommer också med rutinen. Men framförallt ska jag ta ett större ledaransvar genom att jag tillhör de äldre.

Marcel Brands, klubbdirektör i PSV:

– Diskussionerna om kontraktsförlängningar med spelare som vi vill behålla vill vi påbörja i god tid. Vi får se vad som händer när det gäller Isaksson en bit in på den här säsongen.

Betyder det något att vara flera svenskar i samma lag?

– Det är kul, säger Andreas Isaksson. Jag har lyckats hamna där det varit många – i Rennes och i Manchester, även om de andra tillhörde andra klubbar i England. Vi spelare snackar och familjerna umgås med varandra. Det är viktigt att alla trivs.