”Förstår om Liverpool ser Ola som en bra ersättare till Kuyt”

PSV:s tränare vet dock inte om det skulle vara klokt för Toivonen att byta klubb

FOTBOLL

Liverpool har erkänt att de är intresserade av PSV Eindhovens Ola Toivonen.

PSV har tidigare uttryckt att de inte vill sälja sin svenska anfallare.

Nu uttalar sig klubbens tränare Fred Rutten om transferkarusellen.

– Inför säsongen har vi pratat om klubbens ambitioner och då behövs Ola, säger han.

Foto: Foto: bildbyrån
Toivonen.

På torsdagen spelade Ola Toivonen, 24, hela Europa League-kvalmatchen för PSV Eindhoven när de förlorade mot Sibir Novosibirsk.

Därmed minskade hans marknadsvärde vid en eventuell flytt till Liverpool då svensken inte skulle få spela för den nya klubben i Europa League, PSV har redan ”använt” honom.

”Bra ersättare till Kuyt”

Innan matchen sade Liverpool-tränaren Roy Hodgson att han spanat in Toivonen och Toivonen har tidigare uttryckt att han vill spela i de största ligorna i Europa.

PSV har sagt att de inte är intresserade av att sälja sin svensk och på fredagens presskonferens efter Europa League-matchen säger lagets tränare Fred Rutten så här:

– Jag kan förstå om Liverpool ser Toivonen som en bra ersättare för Dick Kuyt om han flyttar till Inter. Jag måste fundera extra på frågan om jag tycker det är klokt för Ola att gå till en klubb som Liverpool. Jag kan inte ge något svar på den frågan.

”Ola behövs”

Han poänterar också att han ser svensken i planerna för säsongen.

– Jag vet inte om det är klokt för PSV att släppa Ola. Inför säsongen har vi pratat om klubbens ambitioner och då behövs Ola, säger Rutten.