”Toivonen är inte till salu”

PSV vill inte släppa succésvensken

FOTBOLL

Ola Toivonen verkar stanna i PSV Eindhoven. Det bekräftar klubbens tekniska manager Marcel Brands.

– Liverpool kontaktade oss i torsdags och frågade om de kunde köpa Ola Toivonen. Vi svarade att han inte är till salu.

Foto: bildbyrån
Toivonen.

Ola Toivonen har inlett säsongen i PSV på ett övertygande sätt. Det har lockat till sig intresse från storklubben Liverpool – summor i hundramiljonersklassen har nämnts.

Enligt den holländska tidningen AD Sportwereld har svensken avböjt att kommentera ryktena.

Kan tappa Affelay

Nu går i stället klubbens tekniska manager ut och ger en kommentar till spekulationerna.

– Liverpool kontaktade oss i torsdags och frågade om de kunde köpa Ola Toivonen. Vi svarade att han inte är till salu. Vi har inte hört från dem igen. Det är omöjligt att säga om de kommer lägga ett bud i framtiden.

– Jag har berättat för Ola om att Liverpool är intresserade och sagt varför vi vill ha kvar honom. Han förstår anledningarna. Den första är att vi i somras lånade in Marcus Berg för att skapa ett anfallspar med dem tillsammans. Den andra är att vi kan tappa Ibrahim Affelay innan fönstret stänger.

”Räknar med Ola”

Ibrahim Affelay är den spelare som kan spela på den position som Ola Toivonen spelade på i går mot Alkmaar. Att tappa båda sina stjärnor skulle vara negativt för den holländska klubben.

PSV:s manager är inte alls road av risken att tappa sin stjärna till den engelska storklubben.

– Jag är inte säker på att han är redo att ta nästa steg i sin karriär, till en klubb som Liverpool. Jag räknar med att Ola stannar här resten av säsongen.