Toivonen inte med i Eindhovens trupp

Officiella anledningen: sjuk

FOTBOLL

Liverpool sägs vara beredda att höja sitt bud till 114 miljoner kronor för Ola Toivonen.

Nu tas svensken bort från PSV Eindhovens trupp till dagens match, officiellt för att han är sjuk.

Halv tre i eftermiddag möter PSV Eindhoven ADO Den Haag på bortaplan. Sent i går kväll meddelade PSV Eindhoven på sin hemsida att Ola Toivonen inte kommer att vara med. Officiellt på grund av sjukdom.

Enligt Sportbladets uppgifter är det ingen fara inför landslagssamlingen i veckan för anfallaren, som gjort succé i både klubblaget och Erik Hamréns landslag, är på bättringsväg.

Landslagskollegan Marcus Berg var däremot med från start med Den Haag, matchen stod 1-1 en bit in i andra halvlek.

Liverpool ger inte upp

Samtidigt kommer det uppgifter från England om att Liverpool är beredda att höja sitt bud på svensken. Det första budet var på åtta miljoner pund, 91 miljoner kronor, men det förkastades av den holländska klubben.

- Liverpool frågade om de kunde köpa Ola Toivonen, och vi sa att han inte är till salu, sa klubbens tekniske direktör Marcel Brands då.

Men efter att den svenske stjärnanfallaren gjort succé mot både AZ Alkmaar och FC Sibir i Europa League i veckan så är nu Roy Hodgson beredd att höja budet till 10 miljoner pund. Liverpool fick i veckan 250 miljoner kronor av Barcelona för Javier Mascherano. De köpte i går Raul Meireles från Porto för halva den summan.