Granqvist lämnar – vill inte förlänga

”Jag och min agent ska sätta oss ner efter säsongen”

Andreas Granqvist.
FOTBOLL

Andreas Granqvists kontrakt går ut sommaren 2012 och mittbacken tänker inte förlänga.

Groningen måste sälja 26-åringen i sommar om de ska få bra betalt.

– Jag vet att det finns klubbar som har visat intresse, vi får se om det blir konkret i sommar, säger Granqvist till Sportbladet.

I januari kunde Andreas Granqvist ha hamnat i Turkiet. Fenerbahce bjöd på landslagsförsvararen men Groningen tackade nej, de ville behålla honom under resten av våren.

Till helgen slutar dock pågående säsong och i sommar har Granqvist bara ett år kvar på sitt avtal.

”Behöver sälja mig”

Nu kan Sportbladet avslöja att 26-åringen har bestämt sig för att inte förlänga med Groningen. Klubben kommer därmed försöka att sälja honom i sommar.

– Min ambition är att komma till en stor liga och ett lag som spelar i europeiska turneringar. Groningen vet om min situation, att de förmodligen behöver sälja mig redan i sommar om de ska få rimligt betalt, säger Granqvist till Sportbladet.

– Det är en ömsesidig situation.

Ska prata med agenten

Granqvist har berättat för Groningen att han ser klubben som ett mellansteg i karriären. Samtidigt tänker han inte hoppa på vad som helst i sommar.

– Om inget intressant dyker upp så har jag inget emot att stanna. Men jag känner att jag har gjort en bra säsong och spelat många landskamper, säger Granqvist.

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt så de kan inte kräva hur mycket som helst. De kommer nog försöka få en rimlig summa och finns det intresse ska det nog inte vara så svårt.

Granqvist vet att det finns intresse för honom, men han vet inte vilka klubbar som kan komma att bjuda på honom i sommar.

– Jag och min agent (Martin Dahlin) ska sätta oss ner efter säsongen. Men jag vet att det finns klubbar som visat intresse, men vi får se om det blir konkret i sommar.

Var vill du hamna?

– Tyskland, England, Spanien och Italien känns väldigt intressant. Sedan är jag öppen för alla förslag, jag vill höra vad det finns.

Och Fenerbahce?

– Det är fortfarande intressant från min sida. Jag skulle gärna hamna i en klubb som spelar Champions League nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM