Avdic första mål på 749 dagar

”Självklart mycket skönt, det är ju ett tag sedan”

Foto: BILDBYRÅN OCH YOUTUBE
Avdics två år långa måltorka är över.
FOTBOLL

Senaste målet kom för över två år sedan.

Men på söndagskvällen hittade Denni Avdic rätt igen.

– Det är svårt att göra mål från soffan, säger han efter Zwolles 2–4–förlust mot Ajax.

Denni Avdic blev skyttekung i allsvenskan 2010 efter 19 fullträffar. Men efter sista målet innan proffsflytten till Werder Bremen, 3–4 mot Djurgården den 24 oktober 2010, har anfallaren varit mållös i tävlingssammanhang.

Men den 11 november 2012 hittade Avdic målet igen.

I den 81:e minuten, vid ställningen 4–0 till Ajax, reducerade den 24–årige anfallaren för Zwolle.

– Det var ett lågt inlägg från en kille på högerkanten och så kom jag in mot första stolpen och styrde in den i bortre med vänsterfoten, säger Avdic till Sportbladet.

Hur skönt var det?

– Självklart mycket skönt, det är ju ett tag sedan. Det svåra är ju att göra det första målet. När man har fått det så rullar det kanske på bättre sen. Då vet man att man kan göra mål.

Firade du extra mycket?

– Jag brukar inte fira speciellt mycket, inte den här gången heller. Man blir glad inombords och känner att man kan göra mål igen.

”Gick inte att springa”

Efter två tunga år i Werder Bremen, där Avdic var skadedrabbad, lämnade anfallaren Tyskland i höstas och flyttade till Zwolle på lån. I en lång intervju med Sportbladet berättade Avdic att han såg fram emot en nystart hos nykomlingen i Eredivisie.

24–åringen har dock haft skadebekymmer i Holland.

– Jag fick en tackling bakifrån i en cupmatch (Roda JC) och ett ledband i foten tog rejäl skada. Sedan när jag blev frisk från den fick jag en armbåge i revbenen inför sista matchen mot PSV. Så det gick inte att springa så jag var borta två veckor med den grejen. Så turen har inte varit på min sida, säger Avdic.

”Svårt att göra mål från soffan”

Anfallaren hoppas nu få vara skadefri så att han inte ska behöva vänta två år på nästa fullträff.

– Det är svårt att göra mål från soffan, så det var ju i Elfsborg som jag senast gjorde mål i en tävlingsmatch, säger han.

– Men jag har inte tänkt på det så mycket, jag har haft annat att tänka på, att bli frisk. Om man däremot är med hela tiden och skapar chanser och inte gör mål, då är det en annan sak.

Se Avdics mål här [extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM