”Han borde spela i Hollands landslag”

Rasmus Bengtsson hyllas efter tre Twente-nollor

Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson.
FOTBOLL

Tre toppmatcher, tre nollor, tre fina insatser.

Rasmus Bengtssons fotbollsvecka i Twente har varit så lyckad att hans manager Steve McClaren vill se svensken i Hollands landslag.

– Kul att få beröm av honom, säger mittbacken till Sportbladet.

Konkurrensen i Twente mittförsvar är hårdast möjliga, men på slutet har Rasmus Bengtsson spelat till sig en startplats i det holländska topplaget.

I veckan som gick har han i tur och ordning mött Feyenoord (3-0), Levante (0-0) och Vitesse (0-0) – och efter samtliga matcher har han fått fina omdömen.

I en intervju på klubbens hemsida föreslår managern Steve McClaren skämtsamt att Bengtsson ska borde ansöka om holländskt pass för att kunna spela i landslaget, precis som Twentes brasilianska mittbacksstjärna Douglas nyligen har gjort.

– Ha ha, jag jag hörde om det där. Steve berättade vad han sagt men att jag inte skulle bry mig för mycket om vad journalisterna skriver, säger Bengtsson.

Fokus på klubblaget

Men landslaget är inget som han tänker på just nu, vare sig det holländska eller det svenska.

– Just nu är det ganska avlägset, jag fokuserar bara på att göra det så bra som jag kan här. Om det fortsätter så här så kanske det kan bli något senare, men jag vet att det kan vända snabbt. Jag ska bara fortsätta att spela så bra som jag kan.

Efter 12 omgångar av Eredivisie ligger Twente tvåa i tabellen, en poäng bakom PSV.

– Det är för tidigt att säga vilka chanser vi har att gå hela vägen, men vi ska förstås vara där uppe och kriga. Vi har ett bra försvar och släpper in lite mål (bara sex i ligan hittills), särskilt för att vara ett holländskt lag. Slipper vi skador och andra problem så ska vi definitivt vara med, säger Bengtsson.