Van Basten hyllar svenske målvakten

"Kristoffer visar att han är ett proffs"

Van Basten gillar sin svenske målvakt
FOTBOLL

I fotbolls-EM 1988 var Marco van Basten skyttekung och vann turneringen åt sitt Holland.

Nu hyllar han en ung svensk kille som stoppar målskyttarna.

– Han är ung, han är atletisk och han är en modern målvakt. Han har visat i Heerenveen att han vinna matcher för laget, säger van Basten till Fotbolldirekt.se.

I mars förra året lämnade Kristoffer Nordfeldt Brommapojkarna för Heerenveen i holländska ligan. Och denna säsong har han verkligen tagit stora kliv i Marco van Bastens lag. I början av november rankade ansedda holländska tidningen De Telegraaf svensken som tredje bästa fotbollsspelare i ligan, den högsta placeringen för en målvakt.

Den holländske legendaren Marco van Basten är tränare för klubben och kan inte nog berömma sin guldklimp mellan stolparna.

”Anpassat sig väl”

– För en ung spelare är det alltid svårt att komma utomlands men Kristoffer har visat att han är en vuxen man. Kristoffer visar att han är ett proffs. Han är talangfull men jobbar samtidigt hårt. För en ung spelare är det alltid svårt att komma utomlands och anpassa sig till en ny miljö men han har visat att han är en vuxen man, säger van Basten till Fotbolldirekt.se.

Visat att han är förstavalet

När övergången blev klar tog Nordfeldt steget från superettan till högstaligan i Holland och frågetecken uppstod om hur pass mycket speltid svensken skulle få.

– För mig så fanns det ingen given första-eller andramålvakt när vi drog i gång försäsongen i somras. Men där och då visade Kristoffer att han är det givna förstavalet. Kristoffer känns modern. Han är atletisk, han kan hoppa högt och har bra reflexer. Han är bra med fötterna, verkligen en av elva spelare och inte bara målvakten. Han är också väldigt coachande ute på planen, säger van Basten till Fotbolldirekt.se

”Vinner matcher för laget”

I ligan haltar Heerenveen, fyra poäng från kvalplats. Men van Basten hoppas att Nordfeldt kan spela en stor roll i fortsättningen av säsongen.

– Han har en enorm potential. Han är ung, han är atletisk och han är en modern målvakt. Han har visat i Heerenveen att han vinna matcher för laget. Vi får se hur långt hans talang kan bära honom i framtiden, säger van Basten.

ARTIKELN HANDLAR OM