Lindgren återvänder till FC Groningen

Har skrivit på för tre och ett halvt år

Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Lindgren.
FOTBOLL

Han sparkades från Red Bull Salzburg och flirtade med allsvenska klubbar.

Men Rasmus Lindgren återvänder till Holland.

– Hans rutin och erfarenhet är viktig för oss, säger FC Groningens tränare Henk Veldmate.

För några dagar sedan hade Sportbladet en lång intervju med Rasmus Lindgren som pratade om framtiden efter att han fick lämna Red Bull Salzburg i september.

Han flirtade med allsvenska klubbar och sa så här om att återvända till Holland:

– Det är absolut ett alternativ, men jag får helt enkelt se vilka klubbar som visar intresse och sedan får man välja utifrån det. Det är ingen brådska, även om man vill ha det klart. Jag kan ändå inte spela förrän i januari.

”En spelare med medvärde”

På fredagen blev det officiellt att mittfältaren väljer att återvända till den holländska ligan och FC Groningen som han spelade för mellan 2005–2008.

– Det är känt att vi har unga och begåvade talanger med lite erfarenhet. Därför har vi sedan en tid tillbaka haft kontakt med Rasmus och frågat om hans framtida planer. Han kommer inte bara ha en viktig roll på planen, utan även i omklädningsrummet och vid sidan av. På alla sätt får vi en spelare med mervärde, säger tränaren Henk Veldmate till klubbens officiella hemsida.

Klar för tre och ett halvt år

Förra veckan var representanter från Groningen i Sverige för att träffa Lindgren i Landskrona. Lindgren är spelklar för Groningen från och med januari och har skrivit på för tre och ett halvt år med klubben.

FAKTA

Namn: Rasmus Lindgren

Ålder: 28 (29 november 1984)

Landskamper: 2 i A–laget.

Tidigare klubbar: Landskrona, Ajax, Groningen, Red Bull Salzburg.

ARTIKELN HANDLAR OM