Hyllad av tusentals – 3 dagar före sin död

Feyenoord-fansens rörande avsked till supportern Rooie Marck

1 av 4
FOTBOLL

Rooie Marck hade en sista önskan innan han lämnade jordelivet: Att få se sitt kära Feyenoord träna en sista gång.

Då dök tusentals supportrar upp för att hylla, och ta ett sista avsked, av sin vän.

– Det här är det bästa som hänt mig, sa 54-åringen tre dagar innan han avled.

Rooie Marck hade sett sitt kära Feyenoord från sektion Q på De Kuip i årtionden. Därför var 54-åringens sista önskan självklar: Att få återvända till platsen i hans hjärta.

Den svårt sjuke 54-åringen rullades in till fotbollsplanen i sin säng för att följa ett träningspass med laget. Men han var knappast ensam. Tusentals andra supportrar dök upp på arenan för att i sin tur hylla den trogne supportern Marck. Det blev för mycket för holländaren.

Sjöng ”You'll Never Walk Alone”

54-åringen bröt ihop i tårar när fansen först genomförde ett mäktigt tifo till hans ära och sedan vecklade ut en stor flagga föreställande deras vän. Efter att lagets spelare sedan tagit ett sista farväl av supportern så hjälptes Marck ner till läktaren där hans vänner stod på sektion Q och mötte honom med den klassiska läktarsången ”You'll Never Walk Alone”.

Tre dagar efter träningen avled Rooie Marck, 54 år gammal, men Feyenoord-fansens hyllning till sin käre vän har på ett sätt redan gjort honom odödlig. De rörande bilderna har redan setts av nära 800 000 människor på Youtube och berört långt fler människor än bara sektion Q:s mest inbitna.

Se videon på det känslosamma avskedet (Obs: Extern länk).