Tolv spelare på plan - "Lite komiskt"

FOTBOLL

Fransmannen Edouard Duplan lämnade planen efter behandling. Då bytte tränaren ut honom. Något fransmannen inte uppfattade och sprang tillbaka ut på planen.

– Det var ju lite sjukt, jag har inte varit med om det innan, säger Kristoffer Peterson till viasatsport.se.

Efter 20 minuter i mötet mellan Utrecht och Ajax i holländska ligan åkte hemmalagets Edouard Duplan på en lättare skada. Fransmannen fick behandling och lämnade planen. Något som fick tränaren Rob Alflen att sätta in Tommy Oar. Men problemet var att Duplan inte uppfattade att han blivit utbytt.

– Han hade blivit utbytt för att han var skadad och fick stående ovationer. Sedan så sprang han in igen och fattade inte alls. Han ville ha bevis på att Oar faktiskt hade blivit inbytt. Jag stod precis bredvid honom. Han visade ju vilja i alla fall, han hade skadat sig men kom tillbaka, säger lagkamraten Kristoffer Peterson till viasatsport.se.

Slarvigt från domarteamet

Domaren valde att blåsa av matchen när han insåg att Duplan kommit in på planen för att få fransmannen att lämna planen. Det var en förvånad  Duplan som gick och satte sig på bänken med ett leende på läpparna.

– Det var ju lite sjukt, jag har inte varit med om det innan. Det var slarvigt från domarteamet för han behöver ju tillåtelse av fjärdedomaren att komma in. Jag har inte riktigt koll på vad som hände, men något hände ju för han visste inte att han hade blivit utbytt. Det var lite komiskt, säger Peterson som startade för andra matchen i rad efter skadan han ådrog sig efter att en lagkamrat slagit honom i ansiktet.

Matchen slutade 1-1 efter att Utrecht kvitterat i den 85:e minuten.

Här spelar svenskarna - alla utlandsproffsen