Så vann Juventus kampen om Zlatan

Klubbdirektör Luciano Moiggi lurade Roma på Zlatan

FOTBOLL

ATEN-STOCKHOLM. Det var omfamningen som sa mer än tusen ord.

Efter EM-mötet kramade Gianluigi Buffon om Zlatan Ibrahimovic.

Världsmålvakten visste då redan att svensken kunde bli hans lagkamrat.

Juventus var hela tiden säkert på att vinna dragkampen om Zlatan.

Juventus klubbdirektör Luciano Moiggi lurade Roma på Zlatan.

Slutsignalen gick på Råsunda och i samma ögonblick var Zlatan Ibrahimovic på allvar på väg till Juventus. Den italienska storklubben hade just besegrat Djurgården och var klar för Champions League.

Klubbdirektören Luciano Moggi triumferade:

- Nu kan alla se vilken pasta Juventus är gjort av! sa han och tillade med ett hemlighetsfullt leende:

- Nu blir det några extra presenter.

En av de presenterna var Zlatan Ibrahimovic. Sportbladet har flera gånger tidigare berättat om intresset från Italiens mesta mästare för den 22-årige svenske anfallaren. Medan rykten om olika storklubbar avlöst varandra kring Zlatan har Juventus hela tiden varit den enda seriösa intressenten.

Intensiva dygn

- Juventus hörde av sig första gången för fyra, fem månader sen. Ingen annan klubb har under den tiden kommit med ett bud på Zlatan, säger David Endt, team manager i Ajax och fortsätter:

- För några dagar sen kom de med ett bud vi inte kunde motstå. De senaste dygnen har förhandlingarna intensifierats.

Under EM imponerades Juventus av Zlatans spel och inte minst hans klackmål mot Italien.

- Det var ett otroligt mål, sa Gianluigi Buffon till Sportbladet, efter matchen och hans omfamning av Zlatan.

Även Zlatans spel mot Holland i vänskapsmatchen senast och hans senaste drömmål, i holländska ligan, har imponerat på "Juves" spelare och ledning.

Inför returmötet med Djurgården kom två personer i förväg från Juventus ledning till Stockholm.

- De var här och ville kolla in Råsunda. De ville väl samtidigt slå två flugor i en smäll och se landskampen, de var väldigt intresserade av Zlatan, säger Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson och tillägger:

- Men som jag förstod det handlade det om väldigt mycket pengar och att man inte var klara för Champions League.

Hårdsatsar

Så fort det blev klart satte dock Juventus fart. I går blev det officiellt att landslagsbacken Fabio Cannavaro köpts från Inter. Den förra säsongen var ett misslyckande för "Juve", både i ligan och Champions League. Nu hårdsatsar man under nye tränaren Fabio Capello och då CL-miljonerna var säkrade skred Moggi till handling.

- Samtidigt har man inte velat betala för mycket för Ibrahimovic och har därför avvaktat in i det sista, säger en italiensk spelaragent, med god insyn i Juventus.

Rävspel av agenten

I förra veckan kom så nya uppgifter om att Roma lagt ett bud på svensken, något som Ajax förnekade. Uppgifterna som kom från Zlatans agent var mer än något annat ett led i rävspelet kring spelaren; ett sätt att få Juventus att kontra.

Det gjorde klubbdirektör Moggi - som på nytt kan triumfera över att ha vunnit ännu en dragkamp mot Roma; den om Zlatan Ibrahimovic.

Jennifer Wegerup, Robert Laul