Nr 9 har anlänt: En chans jag bara måste ta

FOTBOLL

Nummer 9, Ibrahimovic, har anlänt.

I går fick Zlatan Ibrahimovic för första gången dra på sig Juventus klassiska matchtröja - och kände sig inspirerad.

- Jag ska göra fler klackmål, lovar han.

samma som i ajax Även i Juventus kommer Zlatan att spela i tröja nummer nio.

Det var dagen med stort D - och stort J - för Zlatan Ibrahimovic. Hans första dag som spelare i Juventus.

- Det här var en chans jag bara måste ta, sa han när han mötte medierna på presskonferensen i går eftermiddag i Turin.

Flera tester

Då hade han redan tillbringat sina första timmar som "bianconero", vitsvart. Dagen började tidigt med den obligatoriska läkarundersökningen med diverse tester av svenskens fysik och mediciska tillstånd. Därefter fördes Zlatan Ibrahimovic tillsammans med det andra nyförvärvet, Fabio Cannavaro, till Juventus anlägging, Centro Sisport.

Zlatan fick för första gången se det som de närmaste åren kommer att bli hans andra hem. Han och Cannavaro visades runt vid planerna, motionsrummen, poolerna, omklädningsrummen, matsalen, spelarnas rum och uppehållsrum.

- Jag kommer säkerligen att höja mig en nivå och utvecklas av att träna och spela i ett lag som Juventus, sa Zlatan på presskonferensen efter sin första dag i Juventus-rike.

Mötte tränaren

Han fick i går för första gången också möta sina nya lagkamrater. Zlatan presenterades för tränare Capello och de spelare som var på träningen i går. Buffon, som gav Zlatan den berömda omfamningen i EM, fanns dock inte på plats utan är i Coverciano med italienska landslaget.

Zlatan fick sedan sin matchtröja, nummer nio, Miccolis gamla nummer, blir hans.

- Jag kommer att ha Ibrahimovic på ryggen, inte Zlatan, säger han.

Lugn och seriös

Efter att Zlatan fått sin tröja och den officiella fotograferingen var avklarad väntade en god italiensk lunch för honom, tillsammans med de nya lagkamraterna. Därpå följde presskonferensen på Stadio delle Alpi där Zlatan var lugn, reserverad och seriös.

- Han höll sig lite på sin kant och gav ett allvarligt, seriöst intryck, säger Luca Curino på La Gazzetta dello Sport, till Sportbladet.

Sent i går kväll kom Zlatan Ibrahimovic till Sverige och landslagssamlingen efter sin första dag som juventino.

Jennifer Wegerup