"Jag ska göra fler klackmål"

Zlatans löfte till pressen första dagen på nya jobbet

1 av 5
nyförvärven Fabio Cannavaro och Zlatan Ibrahimovic på Stadio delle Alpi.
FOTBOLL

Han kallas redan "säsongens hetaste övergång" i Italien. I går - efter rutinmässig läkarundersökning och lunch med nya lagkompisarna - mötte Zlatan Ibrahimovic de italienska medierna för första gången.

De kommer att hårdbevaka honom, granska honom in i minsta detalj och - på många sätt - ha en del i hur det går för honom i Juventus.

Zlatan var lugn och något sval och reserverad på presskonferensen, och gav ett allvarligt, mycket seriöst intryck.

Här är vad han sa i sitt första möte med medierna i Turin.

Varför valde du Juventus och serie A?

- Jag fick nu som 22-åring en fantastisk chans att spela i ett lag som Juventus och i världens bästa liga. Det var en möjlighet som man måste ta direkt, fånga i flykten. Nästan alla vill spela i Italien.

Hur tror du att du kommer att utvecklas som spelare?

- Jag tror säkerligen att jag kommer att höja mig en nivå, att jag kommer att kunna uttrycka mig ännu bättre på planen. Att spela i ett lag som Juventus och en sådan här liga kommer att utveckla mig.

Beskriv din karaktär?

- Jag tycker inte om att beskriva mig själv. Allt jag kan säga är att jag är 1,92 lång, jag väger 93 kilo och jag gillar att spela fotboll. Jag ser mig själv som en vinnare och därför valde jag ett vinnande lag.

Hur kommer det att kännas att möta din gamla klubb Ajax i första matchen i Champions League om bara två veckor?

- Ajax och Koeman (tränaren) har haft avgörande betydelse för mig. Jag tillbringade tre år i Holland och där blev jag den jag är nu. Men nu längtar jag efter att spela i Juventus.

Vad kommer du att säga till Buffon (apropå målet Zlatan gjorde på honom i EM och deras omfanming efteråt, samt Buffons uttalanden efter 2-2)?

- Jag ska säga att jag kommit hit som en vinnare och nu ska vi vinna saker tillsammans och att jag ska göra fler klackmål också! Jag tror att vi är överens, han är en fantastiskt bra målvakt.

Hur ser du på din roll i laget?

- Den får Capello bestämma. Jag kan bara säga att jag hoppas på att få spela med två stora spelare som Trezeguet och del Piero, jag tror att vi kan spela alla tre ihop samtidigt.

När förstod du att det var på väg att bli en affär med Juventus?

- Min agent och jag skojade om det, pratade om det. Sen började det bli lite mer allvar över det och sen blev det plötsligt mycket allvar.

Ska du ha Zlatan eller Ibrahimovic på tröjan?

- Det blir Ibrahimovic, mitt familjenamn. Zlatan var en kul grej först, i Ajax.

Vad tror du om Milan som vann ligan senast?

- Milan är ett stort lag som Juventus och kan vara en kandidat till ligatiteln, men jag vet inte.

Vad säger du om att Mido hamnar i Roma?

- Jag är glad för hans skull, att även han valt Italien. Tyvärr tror jag att många har en felaktig bild av honom. Han är en fantastisk person, en vinnartyp som jag och jag hoppas kunna träffa honom snart.

Är du lycklig över att ha kommit till Juventus?

- Som jag sagt, det är en dröm som blivit sann.

Så tycker italienska medier om värvningen: Juventus starkare än på länge.

Längre ner på sidan: Så tycker italienska medier om värvningen.

Jennifer Wegerup