Sökes: Lyxbostad - och kokerska

FOTBOLL

TURIN

En egen kokerska och städhjälp.

Det vill Zlatan Ibrahimovic ha i sitt nya hem i Turin.

Juventus letar bostad för fullt åt Zlatan.

Foto: SCANPIX
Zlatan på träningen i går.

Zlatan Ibrahimovic håller som bäst på att inrätta sitt vardagsliv i sin nya hemstad och sitt nya hemland. Juventus har genom sina kontakter börjat leta bostad åt honom. Områdena "Crocetta" och "Collina" är de som är aktuella.

Där bor de flesta av Juventus spelare och ledare. Collina, är en vidsträckt grönskande kulle (namnet betyder just kulle), precis utanför staden, på andra sidan floden Po. Där bor många av de spelare som har familj och söker grönska och lugn.

- Villorna är magnifika, men inget som vanligt folk har råd med. Det är rena slotten, men den som tjänar 30 miljoner om året som er Ibrahimovic har ju råd, säger en mäklare i Turin till Sportbladet.

"Turins centrala gräddhylla"

De som vill bo mer centralt, ha folk och rörelse omkring sig, närmare till nöjen och shopping, väljer centrala, fashionabla Crocetta. Där bor flera av de yngre spelarna, men också klubbdirektör Moggi.

- Det är Turins centrala gräddhylla, Lippi bodde där då han tränade Juventus, säger Paolo Forcolin på Gazzetta dello Sport.

Vill ha hemlagad mat

De flesta tror att Zlatan Ibrahimovic vill ha ett ställe i Crocetta, som är mer ungdomligt och centralt. Han har också bett de som letar bostad att ordna städhjälp och att hemhjälpen även ska laga hans mat.

- Zlatan kommer att äta många av sina måltider på Juventus anläggning, men då han är hemma kommer han inte att ha tid med hushållsbestyr och en kombinerad kokerska och hemhjälp kommer att ordna allt för honom, säger en Juve-källa till Sportbladet.

Jennifer Wegerup