Sportbladets Robert Laul: Zlatan får bara godkänt - nu kan han blir bänkad på onsdag

FOTBOLL

Så hände det som några spekulerat i och andra sagt aldrig skulle ske; Alessandro del Piero petades till förmån för Zlatan Ibrahimovic som fick göra hemmadebut på Stadio Delle Alpi.

Men Zlatan nådde aldrig upp till förra veckans Brescia-klass.

Betyget blir godkänd - inte mer.

Det syntes att Zlatan inte var på topp. Dribblingarna satt inte, rycket var långsamt och Zlatan tappade boll i onödiga lägen. Möjligen är förklaringen senaste veckornas många matcher och resor.

Blixtrade till en gång

En gång blixtrade det till; det var i andra halvlek när Zlatan sprang sig fri på David Trezeguets passning och så när slog bollen i mål. Det var ett av få tillfällen samarbetet mellan Zlatan och Trezeguet fungerade.

Vid uppspelen låg de oftast för brett, vid inläggen för tätt.

Man får dock inte glömma - precis som managern Fabio Capello sa efteråt - att de inte spelat en enda träningsmatch ihop.

- Samarbetet kan bli bättre, erkände Zlatan självkritiskt.

Zlatan fick en (svag) sexa i Gazzetta dello Sport - godkänd.

Att Capello ändå valde att bänka del Piero och spela med Zlatan visar att tron på svensken är stor.

Capello lär ännu inte bestämt hur Juventus anfall ska formeras i de tuffare matcherna.

Och det är inte säkert han kommer ha ett "ordinarie" anfallspar.

Troligare är någon form av rotationssystem där minst sliten/bäst dagsform avgör. Då måste alla tre kombinationerna prövas och spelas samman.

Bland de italienska journalisterna spekulerades igår att Zlatan vilar mot Sampdoria på onsdag och Alessandro del Piero och David Trezeguet startar.

Välkommen i klubben...

Efter matchen nobbade Zlatan några svenska journalister som var på plats i Turin. Det resulterade i upprörda tv-inslag och ilskna krönikor.

Om det var Juventus som sa nej eller Zlatan som var på trotshumör lär visa sig så småningom (om journalisterna nu går vidare med fallet).

Välkommen till klubben, säger jag så länge.

Det är varken första eller sista gången det där händer.

Robert Laul