Zlatan erbjuds nytt kontrakt

Juventus vill behålla stjärnan till 2009 – får 10 miljoner extra

FOTBOLL

Juventus förlänger Zlatan Ibrahimovics kontrakt.

Storklubbens ledning har efter Zlatans hjälte­insats i Florens bestämt sig.

Redan nu vill Juve ge honom kontrakt till 2009.

Foto: AP
Zlatan, Trezeguet och Tacchinardi.

Zlatan Ibrahimovic laddar för toppmötet i Champions League i morgon. I dag på förmiddagen tränar han och Juventus sista träningen före den avgörande kvartsfinalen hemma mot Liverpool. Samtidigt läcker glädjande nyheter ut från Juventus ledningsgrupp.

­ Efter matchen mot Fiorentina där Ibra räddade Juve med sina mål finns inga tvivel hos Moggi, Secco, Bettega och Giraudo längre, säger en källa i Turin till Sportbladet.

Omförhandling

Enligt Gazzetta dello Sport planerar Juventus ledning att snart sätta sig med Zlatan och hans agent och omförhandla kontraktet.

– Att Ibrahimovic kan bli en ”campione”, en av de största, visste vi redan när vi köpte honom men vi trodde inte att det skulle gå så fort för honom, sa klubbdirektör Moggi för en tid sedan.

Han uppges nu vara angelägen om att ytterligare knyta upp Zlatan.

– Moggi och Capello tror att Ibrahimovic kan bli en av de allra största, på samma nivå som till exempel Sjevtjenko. Därför vill man redan nu förlänga, säger en källa.

Tystnat tvivlarna

Zlatans kontrakt går ut 2008. Redan då han skrev på i augusti var han och klubben överens om att man skulle ta en ny förhandling vid säsongens slut då man sett om svensken presterade efter förväntan. Nu behöver Juventus inte se mer utan vill ge honom ett år till, till juni 2009.

– Enda oron var när hans mål uteblev här under våren. Men nu har han fått alla tvivlare att tystna efter målen mot Viola, säger en av Sportbladets kontakter i Turin.

Juventus är känt för att binda upp sina toppspelare på långa kontrakt som man gjort med Alessandro Del Piero. Ledningen är övertygad om att Zlatan kan bli en lika stor fixstjärna – något som gör att hans nya kontrakt kan bli ännu mer guldkantat. Enligt vad Sportbladet erfar kan Zlatan få upp sin lön med upp till motsvarande tio miljoner kronor per år.

Jennifer Wegerup