Il calcios manliga Anna Kournikova

Kristina Kappelin: I sexlistan tar Italiens dalande fotbollstalanger igen vad de förlorar på plan

FOTBOLL

Det man inte har i huvudet får man ha i benen. Och det man inte har i benen får man ha någon annanstans.

I sexlistan tar Italiens dalande fotbollstalanger igen vad de förlorar på plan.

Bettarini.

Stefano Bettarini är inte särskilt känd utomlands.

Just nu spelar han i Parma, utan någon större energi eller framgång.

Sedan han lämnade Sampdoria har klubben stigit till en beundransvärd fjärdeplats i ligan. Det finns ingen större anledning att minnas hans sejour i Venezia heller.

Men intresset kring Stefano Bettarini har på senare år haft rätt lite med fotboll att göra. Möt il calcios manliga variant av Anna Kournikova.

Bettarini är nämligen först och främst snygg.

Fotbollen har inte förstört hans långa välformade ben.

Magen ser ut som ett perfekt tvättbräde. Härom sommaren avbildades han i en veckotidning på en lyxyacht med stjärten bar.

Inget fel på den heller.

Bettarinis skilsmässa från en av Italiens mest kända och framgångsrika tv-stjärnor har bara ökat hans karisma i italienska kvinnors ögon. Allt sammantaget blir det en förstaplats på listan över il calcios sexigaste spelare.

Alla flickor vill bli "veline"

Det är en välkänd internetsajt som låtit sina kvinnliga besökare rösta fram snygg, snyggare, snyggast av italienarna i ligan. Italien svämmar just nu över av skvaller om spelarna i serie A. Så gott som samtliga har ihop det med så kallade veline, tjejer som står i ett hörn och är söta i italienska tv-program.

Fotbollsspelare och "velinor" har blivit de italienska paparazzis nya villebråd. Alla unga tjejer vill bli "veline", alla unga killar vill bli spelare.

Fotbollsspelare är hett. En del av dem viker ut sig i egna kalendrar. I en undersökning säger sju av tio kvinnor att de skulle vilja ha ett förhållande med en "calciatore".

Bettarini är det klassiska svaret på jungfruns bön, regelbundna drag, perfekt kropp och vackert leende.

Bankkontot attraherar

Hur Christian Vieri hamnade på andra plats är mer förvånande. Fabio Cannavaro är också en ganska överraskande trea, med tanke på att konkurrensen är rätt hård. Det finns ju en hel del snyggingar i ligan.

Man kan bara konstatera att smaken är olika och att ett fett bankkonto gör underverk på attraktionskraften.

Annars brukar inte italienska kvinnor falla i trans inför oborstade surkart eller hurtiga scoutledare. Vem skulle ha märkt en okänd Cannavaro som stod i kaffebaren på gathörnet?

Och om Vieri inte vore Vieri, skulle han ha skickat in sitt foto till en gör-om-mig-tävling i Men"s Health.

"Jag kan inte bära upp kläder, jag trivs inte i min frisyr och den enda människa som någonsin sagt något positivt om min näsa är mamma".

På fjärdeplats kommer Italiens mest älskade idrottsvalp, Francesco "er Pupone" Totti. Han är onekligen rätt gullig. Inters Francesco Coco och Livornos Fabio Galante har tagit sig in på plats nummer fem och sex. Båda ser ut som killen i våningen intill.

Men vad säger ni om Rino Gattuso på åttonde plats och Paolo Maldini på nionde!

Den morrande mopsen framför renässansprinsen?

Naturkraften från Calabrien före fotbollsfursten från Lombardiet?

Och så sist, men inte minst Paolo Di Canio. Just det, han med den romerska hälsningen. Han med tatueringarna till Mussolinis ära, han som är fascist och stolt över det.

Även Di Canio får en plats i italienskornas hjärtan. I enlighet med det napolitanska ordspråket att även en kackerlacka är vacker i sin mors ögon.

VECKANS 5 HETASTE

VECKANS KALLASTE

Kristina Kappelin ([email protected])