”Han spelar mot Milan”

Zlatan avstängd i tre matcher – Juventus ska överklaga domen

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
AVSTÄNGD Zlatan Ibrahimovic fick sin dom efter Inter-matchen: avstängning i tre matcher. ”Han är naturligtvis inte glad”, säger Zlatans agent Mino Raiola till Sportbladet.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 23, stängs av i totalt tre matcher för händelserna i samband med matchen mot Inter i förrgår kväll.

– Zlatan är inte glad, säger agenten Mino Raiola.

Sportbladet skrev i går om hur den svenske anfallsstjärnan riskerade ytterligare matchers avstängning efter att Ibrahimovic gett igen mot Interförsvararen Ivan Cordoba i slutskedet av matchen mot Inter.

Serie A:s disciplinkommitté inledde i går klockan elva på förmiddagen sitt sammanträde där de avslutade med att titta på tv-bilderna från matchen på Stadio delle Alpi i Turin.

De kom då fram till att Zlatan förutom en match automatisk avstängning (för många gula kort) ytterligare skulle stängas av i två matcher, totalt tre, för händelserna mot Inter.

”Plocka bort Zlatan”

Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola, var sent i går kväll dämpad, men uppenbart irriterad över domen.

– Jag såg redan efter fem minuter vad de (Inter) var ute efter. De ville plocka bort Zlatan. De kom inte för att spela mot honom, de ville oskadliggöra honom. De visste att han var Juventus bäste spelare, säger Raiola.

Vad säger Zlatan?

– Det har inte så stor betydelse vad Zlatan tycker nu, för det ändrar inte på beslutet. Men det är uppenbart att han inte är glad.

– Han behöver inte försvara sig över varför han gjorde si eller så. De som såg matchen förstår själva, menar Raiola. Vi och Zlatan ska hålla oss lugna nu så får vi se vad vi kan göra åt den här situationen.

Ibrahimovic och Inters Ivan Cordoba skallade ihop redan efter fem minuters spel. Sedan fortsatte svensken att ha flera mycket tuffa dueller både med Cordoba och Sinisa Mihajlovic.

Vid ett tillfälle riktade Zlatan en lätt skallning mot den serbiske försvararen efter en hård närkamp där det på reprisbilderna tydligt syns att Mihajlovic säger något till Ibrahimovic.

Grova förolämpningar

Ex-jugoslaver som var i kontakt med Sportbladet i går hävdar bestämt att Mihajlovic uttalar en av de grövsta förolämpningarna till svensken på serbokroatiska.

Men det är för efterslängen mot Cordoba i 89:e minuten som Juventus anfallsstjärna får ytterligare två matchers avstängning – trots att Zlatan även vid den händelsen provoceras av Interspelaren som efter en avblåsning trampar Ibrahimovic på foten.

Avstängningarna innebär att Zlatan missar både helgens match mot Lazio, kommande veckas möte med Bologna men framför allt toppmötet med Milan 8 maj.

”Vi är bekymrade”

– Vi kommer överklaga beslutet, säger Juventus klubbdirektör Luciano Moggi. Beslutet kom som en blixt från klar himmel.

Skulle Juventus tvingas spela utan Zlatan är det ett mycket tungt bakslag.

Ibrahimovic är bäste målskytten. Dessutom är anfallaren David Trezeguet skadad och Alessandro Del Piero ur form.

– Vi hoppas vi kan få avstängningen förkortad, säger Luciano Moggi. Självklart är vi bekymrade.

DOMEN MOT ZLATAN

Läs också:

Michael Wagner