Klubbledningen: Han måste sluta med sånt här

FOTBOLL

Utåt försvarar Juventus Zlatan.

Men internt är klubbledningen besviken på hans agerande.

- Ibrahimovic måste sluta att göra sånt här, säger klubbdirektören Luciano Moggi.

Det är avstängningen som kan kosta Juventus ligatiteln. Därför kommer klubbens ledning nu att diskutera Zlatans uppförande med honom.

- Ibrahimovic blev provocerad av Cordoba, men han måste likväl sluta göra såna här saker, säger Luciano Moggi till Corriere della Sera.

"Sånt händer..."

Klubbdirektören och resten av ledningen kommer utåt dock att göra allt för att försvara sin kanske i nuläget allra viktigaste spelare.

- Ibrahimovic är en ung spelare med stark personlighet, sånt här händer under spel, säger vd:n Antonio Giraudo.

Tränaren Fabio Capello uppges vara besviken på Zlatan. Ingen har stöttat den unge anfallaren så som Capello som gett honom speltid från första dagen och istället petat stjärnan Del Piero. Zlatan har levt upp till förtroendet - spelmässigt. Capello och ledningen ser dock allvarligt på att Zlatans uppförande nu kan göra att Italiens mäktigaste klubb kan bli utan någon titel i år.

Har haft flera samtal

- Även om Capello också tycker att domen är för hård och att Ibrahimovic blev provocerad tycker han att Ibra måste lära sig att behärska sig. Han måste förstå på vilken nivå han rör sig. De har ju redan tidigare haft flera samtal och svensken vet att det är kameror överallt på de italienska läktarna, säger en källa nära klubben.

Jennifer Wegerup