De ska vinna – på ren ilska

Capello efter Zlatan-straffet: Vi ska dra nytta av vår vrede

1 av 2 | Foto: AP
ARG Juventus tränare Fabio Capello är upprörd efter avstängningen av lagets stjärna Zlatan Ibrahimovic. Men Capello tror att ilskan kan generera segrar.
FOTBOLL

Ilskan över det som hänt Zlatan ska hjälpa Juventus att vinna mot Lazio.

Det säger Fabio Capello som är upprörd.

- Vi ska dra nytta av vår vrede, säger han.

Anfall är bästa försvar. Det är inte alltid Juventus taktik på planen men definitivt i fallet med Zlatan och de tre matchernas avstängning.

Ett fall som just nu upprör och delar Italien och diskuteras överallt.

- Jag skulle vilja komma med en personlig reflektion över filmarna, sa i går Fabio Capello på Juventus presskonferens.

"Oförtjänt straff"

Tränaren menar att Inters Cordoba överdrev kraftigt att efter att Zlatan slagit ut med armen mot honom.

- Det är rätt att straffa den som slår till en motståndare. Men jag tycker också att den som filmar ihop bevis på saker som aldrig ägt rum också ska straffas, säger Fabio Capello och tillägger:

- Zlatan träffade bara Cordoba på halsen, under hakan, men denne slog händerna för ansiktet och slängde sig omkull. Det är sånt som skadar fotbollen, vi måste vara ett gott exempel, här gick det inte korrekt till.

Capello tycker att Zlatan straffats på tok för hårt.

- Vi får betala för att disciplinkommittén såg de där bilderna. Men tyvärr straffades bara Ibrahimovic, inte Cordoba. Man kan inte förneka att Zlatan tidigare gjort mindre vackra saker men här tycker jag att han straffas oförtjänt, säger tränaren.

Han får dock moteld från topprivalen Milan.

Där rasar man även mot konspirationsteorierna om att tv-bilderna på Zlatans eftersläng mot Cordoba med flit spridits av Milanägaren Berlusconis bolag Mediaset.

- Jag svarar inte ens den som talar om en komplott, sa igår Milans tränare Carlo Ancelotti på Milanello.

Dessutom visar det sig nu att bilderna på Zlatan visserligen visats på Mediaset men från början kommer från tv-bolaget Sky - som sponsrar Juventus.

- Jag tror att det är våra bilder, säger Sky Sports huvuddirektör Giovanni Bruno.

"Inte första gången"

Milans Carlo Ancelotti menar att Juventus bara försöker blanda bort korten.

- När det gäller Ibrahimovic är det här inte första gången. Vissa spelare måste förstå vilken roll de har och att de ska representera en positiv bild av fotbollen, säger Ancelotti och tillägger:

- Klubben borde enligt mig tillrättavisa en spelare som är huvudperson i såna här händelser därför att det kan drabba hela lagets arbete och hans lagkamrater.

Juventus är i dag kraftigt reducerade, med många skador och avstängningar, i det svåra bortamötet med Lazio - som Zlatan får se från läktaren.

- Ibrahimovic är en stor spelare, säger Lazios Cesar till RAI men tillägger:

- Han gjorde fel och det kan hända även stora spelare men man ska försöka undvika det, för det drabbar laget och hela klubben, det vet jag av egen erfarenhet.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM