Nedved sen räddare för Juve: Pressen är stor

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic var avstängd och saknades svårt.

Då klev Pavel Nedved fram och räddade Juventus.

- Vi visade stor karaktär, säger Nedved.

Foto: SCANPIX
Juventus Pavel Nedved firar sitt sena segermål mot Lazio i går kväll. Målet innebär att Juve ligger på samma poäng som Milan i kampen om ligatiteln.

En av de allra viktigaste segrarna under hela säsongen. Så karaktäriserar Pavel Nedved vinsten över Lazio i går kväll. Juventus vann med

1-0 borta på Stadio Olimpico i Rom efter det sena målet av Nedved.

- Det var en stor press på oss med alla spelare som saknades, säger Nedved till RAI:s Domenica Sportiva.

Del Piero tidigt skadad

Att Zlatan saknades mycket i anfallet var tydligt ända från start.

Det blev inte bättre av att inte heller David Trezeguet fanns med i Juventus och att Alessandro Del Piero tidigt skadade sig och fick gå ut. Lazio försvarade sig skickligt och Juve var uddlöst.

- Vi hade mycket bollinnehav men lyckades inte vara farliga framför mål. I andra halvlek blev det bättre, säger Nedved.

Tränaren Fabio Capello instämmer.

- I första pressade Lazio hårt och hade bra tempo. I andra halvlek fick de betala för det, de var lite trötta. Vi spelade mycket bra och var koncentrerade, säger Capello till RAI.

Pavel Nedveds mål kom i 85:e minuten, en snygg soloprestation helt i den slitstarke och skicklige tjeckens stil. Juventus bänk flög upp och Nedved flög in i lagkamraternas armar. Att segern betydde ovanligt mycket för annars så segervissa Juventus var märkbart.

- Det som får mig att le och gör mig nöjd är karaktären hos mitt lag. Det är svårt att spela borta på den här arenan och mot ett av de lag som är formstarkast just nu. Och vi hade så många borta. Men vi var övertygade om att vi kunde klara det och det gjorde vi, säger Capello.

Psykologisk seger

Juventus seger innebär att laget på nytt är i delad serieledning med Milan, på 73 poäng. Efter Milans vinst mot Parma och med tanke på Juves alla skador och Zlatans avstängning var vinsten mot Lazio borta viktig för mer än de tre poängen.

- Det här var viktigt psykologiskt för oss. Men vi får aldrig slappna av, vi måste se till att ligga minst lika med Milan, ända fram till slutet, säger Capello och tillägger:

- Alla matcher från och med nu är svåra, nästan alla lag slåss för något antingen det är spel i Champions League, Uefacupen eller fortsatt kontrakt.

Pavel Nedved instämmer.

- Pressen är stor nu och kommer att vara det varje söndag fram till slutet.

Lazio ville ha straff

Medan Juve jublade var Lazios spelare och ledare desto argare. Tränaren Papadopulo var upprörd över att Lazio inte fick straff då Emanuele Filippini gick omkull i straffområdet efter en närkamp med Thuram.

- Några verkar tycka att han föll lätt men reprisbilderna visar tydligt att det var straff, säger Papadopulo.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM