Juve i krismöte efter chockdom

Zlatan fick nej – missar seriefinalen: Förvånande

FOTBOLL

Disciplinkommittén avslår Juventus överklagan.

Zlatan Ibrahimovic spelar inte seriefinalen mot Milan om inte det akuta överklagandet nu går igenom.

– Vi är förvånade, säger klubbens stjärnadvokat Luigi Chiappero.

Foto: MAGNUSWENNMAN
ÖVERKLAGAR IGEN Zlatan Ibrahimovic missar seriefinalen mot Milan. Hans avstängning på tre matcher står fast. I går valde disciplinkommittén att avslå Juventus överklagan. Nu planerar Juventus advokat att överklaga beslutet.

Juventus är skakat. I natt förbereddes under stor brådska Zlatans fall, för överklagandet till Caf, fotbollförbundets högsta federala instans.

Avslaget från ligaförbundets disciplinkommitté kom som en mindre chock. Nästan alla hade räknat med att Zlatans avstängning skulle kortas med minst en match.

– Jag är överraskad. Nu vill jag läsa domen för att förbereda vårt akuta överklagande, säger advokat Chiappero till Gazzetta dello Sport.

Vill korta straffet

Han flög i går kväll till Rom där han i dag kommer att lämna fram Juventus ”nödöverklagande” till Federcalcios, fotbollsförundets, högsta juridiska instans.

– Jag antar att discpiplinkommittén tyckte att Ibrahimovic var helt utanför spelet och att hans agerande var våldsamt. Det jag inte förstår, och nu är angelägen att läsa i domen om, är varför nämnden inte tagit hänsyn till de andra punkterna i överklagandet, som Cordobas provokation och Ibrahimovics instinktiva reaktion, säger Chiappero.

Juventus har släppt allt hopp om att få med Zlatan redan i helgens match.

Nu sätter man in alla resurser på att rädda seriefinalen mot Milan den 8 maj.

– I det här läget är vi nöjda om vi får straffet kortat med en match, sa en i går kväll nedstämd och lågmäld Luciano Moggi till Gazzetta dello Sport.

Direkt efter beskedet från Lega Calcio i Milano samlades Juventus klubbledning för krismötet på huvudkontoret i Turin. Moggi vill inte prata om komplotter men säger dubbeltydigt:

– Alla får göra sina egna värderingar. Vi vill inte tänka på sådant.

Nytt besked i kväll

Juventus överklagande kommer att behandlas omedelbart och besked kommer redan i kväll. I nuläget tror dock många bedömare att straffet kommer att ligga fast.

Den nya, hårda linjen mot spelarna är delvis politisk; i ett läge med nolltolerans mot läktarvåld måste spelarna statuera goda exempel.

Zlatan bråkade helt enkelt vid fel tillfälle. Om han inte kan spela mot Milan innebär det ett stort avbräck för Juventus som nu dessutom skakas av dopningsanklagelserna runt Fabio Cannavaro. Klubbdirektör Moggi säger dock att Juve inte gett upp än.

–Vi är Juventus och är inte rädda och som alltid kommer vi att fortsätta framåt av egen kraft.

Därför fick Zlatan nej

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM