Här räddar han Zlatan

Skyttekungen avstängd - då svarade Juventus med en mediabojkott

Foto: SCANPIX
SEGERJUBEL Zlatan saknas i Juve-truppen - men målskyttet har inte stannat av för det. Fabio Cannavaro gjorde ett av Juves två mål mot Bologna.
FOTBOLL

Negativa nyheter har skakat Juventus inför seriefinalen mot Milan på söndag.

I går gav klubben svar på tal.

Först 2-1 mot Bologna.

Sedan krig mot media.

Foto: TV 4
Zlatan verkade nöjd med vad han såg från läktaren.

Silenzio ai stampa. Tystnad mot pressen. Den salvan sköt Juventus av efter 2-1-segern mot Bologna.

Initiativet förklaras närmare på klubbens hemsida där en avancerad konspirationsteori presenteras. Den går ut på att någon med hjälp av italienska medier försöker skada klubben inför helgens viktiga seriefinal mot Milan.

"Störande uppgifter"

"Det har förekommit flera störande uppgifter som vi misstänker har placerats i syfte att skada klubben under ett kritiskt skede av säsongen. Vi vill nu lägga all kraft på att det som händer på fotbollsplan. Av denna anledning kommer Juventus inte att göra några fler uttalanden".

Hur länge bojkotten ska pågå framgår inte. Det enda uttalande Juventus gjorde efter gårdagens match var managern Fabio Capello som via hemsidan meddelar att spelarna är lediga under måndagen men kommer att träna på tisdagen.

Vilka de "störande uppgifterna" är preciseras inte. Men det är rimligt att tro att det handlar om Zlatans avstängning och Fabio Cannavaros "dopning".

Ibrahimovic fick i förra veckan tre matchers avstängning efter att tv-bilder använts som bevis. I fallet Cannavaro visades i tv hur han och övriga spelare i Parma fick så kallad maskerad dopning med hjärtmedicin inför Uefacupfinalen 1999.

Mittbacken Cannavaro - som snabbt var ute i media och hävdade att han inte gjort något fel - fick delvis sin revansch i går när han sköt ett av målen i

2-1-segern. Men någon kommentar efter matchen lämnade han inte.

Uttalade sig gjorde däremot Bolognas manager Carlo Mazzone.

- Vi kämpade och var absolut inte utspelade. Vi hade våra chanser, framför allt genom frisparkar. Men vi kunde inte mäta oss med Juventus i luften, sa Mazzone och syftade på att både Cannavaros och Marcelo Zalayetas mål gjordes med huvudet.

På samma poäng

Nästa söndag spelas seriefinalen mellan Milan och Juventus. Båda lagen står på samma poäng. Milan har ett mål bättre målskillnad.

I brist på Juventuskommentarer inför den fighten får vi nöja oss med Alessio Tacchinardis hälsning till fansen från i onsdags:

- Var inte oroliga, när det är dags att kämpa till det bittra slutet, då kommer Juventus karaktär att visa sig!

Avstängning & dopning - Därför bojkottar Juventus media

Foto: SCANPIX
"Zlatan dömd - en hjälp för Milan". Juve-fansen är missnöjda med Zlatans avstängning.

Robert Laul