”Zlatans frånvaro kan bli avgörande”

Avstängd i årets match i Italien - ändå är Ibrahimovic i fokus

FOTBOLL

MILANO

Förlusten av Zlatan kan göra att Milan vinner seriefinalen mot Juventus i dag.

Det tror Milanlegendaren Paolo Maldini.

- Ibrahimovics frånvaro kan bli avgörande, säger Maldini.

PÅ LÄKTAREN Zlatan är avstängd i "slaget om Italien" - seriefinalen mellan Milan och Juventus.

Dagen S är inne – S som i seriefinal, scudetto och supermatch. Milan och Juventus gör i dag upp om ligavinsten i ett megamöte som får varenda storvulen kliché att bli sann och verklig. De två mäktigaste klubbarna i Italien har följts åt under hela säsongen och mötet i dag kan bli helt avgörande.

– Vi har chans att vinna både ligan och Champions League i ett slag och skriva ett nytt stycke Milan– historia, säger Carlo Ancelotti.

"Zlatan viktig för Juve"

Matchen rankas i Italien som den hetaste på flera år och San Siro, i ett sommarvarmt Milano, är helt utsålt.

Mötet är huvudnummer i alla medier med Italiens tyngsta fotbollstyckare som kommenterar och spår utgången. Mitt i allt är en svensk en av huvudpersonerna – Zlatan Ibrahimovic.

– Han är viktig för dem, när de är i svårigheter slår de upp bollen till honom och så kan hela laget komma upp och lyfta, säger Milans Paolo Maldini.

Förre Juve– spelaren och landslagsprofilen Gianluca Vialli tror att Zlatans avstängning kan göra att Juve förlorar både matchen och ligaguldet.

– Ibrahimovics frånvaro kan komma att väga mycket tungt, säger Vialli till Sky TV.

Även Italiens förbundskapten, förre Juventus– tränaren Marcello Lippi, ser Juves anfall som starkt försvagat utan Zlatan.

– Nu tror jag att Emerson och Pirlo blir matchens nyckelpersoner, säger Lippi.

Stängd träning

Milans spelare pratar också om Zlatan, trots att han inte kommer att vara på planen.

– Det är ett stort avbräck för dem men Juventus kan vara farliga även utan Ibrahimovic, sa Clarence Seedorf på presskonferensen på Milanello.

Milans spelare är trötta efter semifinalerna i Champions League men Juventus förefaller ännu mer pressat. Efter avstängningen av Zlatan och dopningsanklagelserna mot Fabio Cannavaro råder total presstystnad. Laget har inte gett några kommentarer inför matchen.

I går bevakade ordningsvakter träningen och alla fans, journalister och förbipasserande motades bort.

Så stort var Fabio Capellos hemlighetsmakeri att allmänna toaletter med utsikt över Juves träningsplan stängdes och bevakades.

En åtgärd som säger allt om betydelsen av dagens toppmöte.

Sjevtjenko och San Siro avgör

Jennifer Wegerup