Inter väljer Varberg - nobbar miljoner

Mancini: Sverige är lugnt och spelarna får gå ostörda

1 av 3 | Foto: GETTY
STORSTJÄRNOR Vieri, Recoba, Adriano, Mihajlovic och Martins - ett allsvenskt lag får en höjdarmatch i sommar.
FOTBOLL

Italienska storklubben Inter kommer till Sverige i sommar.

Inter nobbar anbud på miljoner för att ladda i Varberg.

- Sverige är så lugnt och fint, säger Roberto Mancini.

Sportbladet kan i dag avslöja att klassiska storlaget Inter lägger en del av sitt sommarläger i Sverige. I augusti kommer de trettonfaldiga italienska ligamästarna till Varberg.

- I Sverige får spelarna gå ganska ostörda, känna lugn och frid. Vi vet att vi får kvalitet på lägret men framför allt det lugn som ger en bra uppladdning, säger Inters tränare Roberto Mancini.

Den italienska klubben ligger på en hyfsat stabil tredjeplats i italienska ligan med tre omgångar kvar. Därmed väntar Champions League-kval i augusti.

- Lägret hålls 13-19 augusti. De kommer att spela den första matchen före och returen efteråt så det är hedrande att de väljer att lägga den viktiga mellanladdningen hos oss, säger PG Skoglund.

"Precis klart"

Han arrangerar lägret i samarbete med Waltergruppen och har under våren varit i Milano för att träffa Roberto Mancini och övriga i Inter.

- Det har precis blivit klart, jag har fått beskedet från Milano i dag, säger PG Skoglund.

Han har tidigare arrangerat läger i Sverige för Förenade Arabemiratens landslag, Benfica, Blackburn och Lazio.

Roberto Mancini var med 1999 och 2000 på Lazios läger i Varberg och Göteborg då Sven-Göran Eriksson var tränare i klubben. År 2000 vann Lazio ligan - efter uppladdningen i Sverige. Flera i Inters ledning och bland spelarna fanns med då: Sinisa Mihajlovic, Juan Sebastian Veron, Dejan Stankovic och Giuseppe Favalli, liksom andretränaren Fernando Orsi.

Nekar USA och Japan

- De har goda minnen av Sverige, de kunde cykla omkring, gå ner till havet, röra sig fritt. Och så tror de att det ger tur att ladda här eftersom de vann 2000, säger PG Skoglund.

Inter och andra storklubbar erbjuds miljoner kronor för att lägga sina läger i länder som Japan och USA. Men nu väljer Inter ändå Varberg - och allsvenskt motstånd. En match kommer att spelas och motståndarna kan bli IFK Göteborg, Helsingborg eller Elfsborg.

- Som spelschemat i allsvenskan ser ut vore någon av de tre bäst, vi ska höra oss för om intresset nu, säger Skoglund.

Inter kommer att träna på Påskbergsvallen och bo på vackra Kurhotellet i Varberg. Roberto Mancini hoppas att den svenska västkusten ska ge storlaget den första ligasegern på sjutton år.

Jennifer Wegerup