Tillbaka - och avgör Serie A

Zlatan kan fira guldet redan nästa helg

FOTBOLL

LONDON

Zlatan och Del Piero nickade hem ligasegern.

Redan nästa helg kan Zlatan fira guldet.

- Vi är nästan där nu, säger Juventus president Franco Stevens efter segern med 2-0 mot Parma.

Foto: PRESSENS BILD
PÅ NÄSTAN SÄKER MARK Trots att motståndarna Parma hotas av nedflyttning kunde de inte rubba Juventus det minsta. Zlatans 2-0-mål blev spiken i kistan. Fem poäng har Turinlaget nu tillgodo på Milan med två omgångar kvar.

Zlatans återkomst blev en jubelshow. Juventus gamle kung, Alessandro Del Piero, och den nye, Zlatan Ibrahimovic, nickade troligen hem ligaguldet.

Deras två nickmål gav Juve segern med 2-0 över Parma. En seger som kan innebära att klubben redan nästa helg står som ligamästare.

- I dag var det ett Juventus i bästa slag vi såg. Alla spelade bra, säger klubbens president Franco Grande Stevens.

Arvtagaren följde efter

Han är en av få kring klubben som pratar just nu eftersom pressblockaden fortsätter. Den blockad som började med Zlatans avstängning. I går var svensken tillbaka och lät spelet tala för sig. Del Piero gjorde 1-0 på nick bara några minuter in i matchen och lite senare var det arvtagaren Zlatans tur att sätta fram huvudet och göra 2-0.

Zlatan har nu gjort 16 mål på 33 matcher och avancerade till femte platsen i skytteligan.

- Det är ett storartat facit, säger Zbigniew Boniek.

Den förre Juve-spelaren och förbundskaptenen var bland de som i de italienska fotbollprogrammen i går öste beröm över svensken. Direkt i sin comeback visade Zlatan att vinnartakterna - och målsinnet - sitter i.

- Ibra har haft stor betydelse för att Juve nu med stor sannolikhet vinner ligan, säger Boniek.

Gilardino till Juventus

I toppen av skytteligan finns Parmas Gilardino med 22 mål. I går gick han mållös ifrån mötet med Juventus men nästa säsong kan han ge Zlatan konkurrens i anfallet ifall Juve, som det ryktas, köper honom.

Att Juventus vill förstärka anfallet till nästa säsong är redan klart - trots Zlatans succéfyllda första säsong.

Milan fick i går bara 2-2 borta mot Lecce och är nu fem poäng efter Juventus. Om Juventus vinner nästa helg kan inte Milan komma ikapp och Zlatan kan fira scudetto-vinsten. Om Juve får oavgjort kan Milan inte vinna utan i bästa fall komma lika och få omspel. För att Milan nu ska vinna ligan måste Juve förlora båda sin matcher och Milan vinna båda.

- Vi förlorade vår lyster och vilja mot Lecce, säger tränaren Carlo Ancelotti besviket.

Milans vicepresident Adriano Galliani var så upprörd över domsluten och protesterade så vilt att han avvisades och fick se andra halvlek på tv.

Medan Milan suckar i besvikelse och rasar i ilska fortsätter Juventus att inte säga något. Resultaten säger allt som behöver sägas.

Italiens mesta mästare är en seger från att erövra sitt 28:e italienska ligaguld - Zlatan Ibrahimovic första.

Tabelltoppen

Jennifer Wegerup