Fansen i natt: Tack, Zlatan!

FOTBOLL

Juventus är mästare, och i natt firade Juve-supportrar i hela Italien.

- Zlatan Ibrahimovic är fenomenal, det finns ingen forward som honom, jublar Juventus-supportern Romano Lubi.

Foto: reuters
Tusentals Juventusanhängare firade lagets 28:e ligatriumf på Turins gator i natt.

Juventus är hela Italiens lag. Den mest älskade, och förvisso också den mest hatade. Men i hela Italien festades det i natt.

- Det kör runt bilar och tutar överallt, säger Romano Lubi, en av Juventus många supportrar i San Remo, den lilla staden 10-12 mil söder om Turin.

Han säger att det är laget Juventus som vunnit ligan, men hyllar Zlatan som en av de stora.

"En lyckad transfer"

- En mycket positiv överraskning och en mycket lyckad transfer. Första året är alltid svårt, men han har varit otroligt viktig för oss. Han är Juventus framtid.

Ibrahimovics spel, och framförallt hans 16 mål under säsongen, har gjort honom till en av de absolut populäraste Juventusspelarna. Det är han som får det största jublet vid spelarpresentationen inför matcherna numera.

Ändå säger Lubi att han kan bli ännu bättre, ännu större.

- Absolut. Han kan och måste fortfarande utvecklas mycket. Han måste bli mer konkret, sluta upp med dribblingar i dumma lägen, och i stället gå mer på mål.

- Det måste gå snabbare, och han måste definitivt lära sig att tygla sitt humör. När han mognar lite mer kommer han göra 25 mål, utan problem, fortsätter Lubi, samtidigt som bil-tutorna i bakgrunden blir allt intensivare.

- Det är fest, säger han med ett skratt.

Stora festen på söndag

Också i Turin var det fest i natt, men dock under ganska lugna former.

Direkt efter att Milan-Palermo var slutspelad vällde folk ut från barer och pubar, vevandes med flaggor och halsdukar. Enligt Gazzetta dello Sport var det dock ganska lugnt, och inte ens på Piazza Castello, som numera bytt ut klassiska feststället Piazza San Carlo som byggs om till parkering var det knökat med folk.

- Den stora festen blir först på söndag. 6-7000 Juventus-supportrar kommer att vara i Livorno. Tyvärr finns det inte fler biljetter eftersom Livorno har så många säsongskortsinnehavare. Så den allra största festen blir på Stadio Delle Alpi nästa helg, när Juventus möter Cagliari, säger Lubi.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM