REALS BUD: 650 MILJONER

Agenten: Klubben har kontaktat mig - och summan är inte förvånande...

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
REKORDDYR SPELARE? Den färske italienske mästaren Zlatan Ibrahimovic är aktuell för superklubben Real Madrid. Den spanska klubben ska ha gett ett bud på 70 miljoner euro för svensken.
FOTBOLL

LONDON

Ligavinnare och världens dyraste spelare.

Real Madrid uppges vilja ha Zlatan Ibrahimovic för 650 miljoner kronor.

- Det stämmer att Real vill ha Zlatan, bekräftar agenten Mino Raiola.

Han är den hetaste fotbollsspelaren av alla just nu. I går kväll blev Zlatan Ibrahimovic ligavinnare i serie A - 23 år ung, under sin första säsong.

Samtidigt kommer nu uppgifter om att Real Madrid vill ha svensken - för otroliga 70 miljoner euro, alltså närmare 650 miljoner kronor.

"Världens bäste spelare"

Skulle den spanska storklubben köpa Zlatan för den summan blir han världens näst dyraste spelare genom tiderna efter Zidanes övergång från just Juventus till Real Madrid.

Sportbladet talade sent i går med Zlatans agent Mino Raiola som bekräftar uppgifterna.

- Du är välinformerad, säger Raiola.

Han bekräftar att Real Madrid varit i kontakt med honom angående Zlatan.

- Ja, det har de. Det stämmer att Real Madrid är intresserade av Zlatan och när det gäller summan du nämner kanske ni tycker att den låter väldigt hög men jag är inte särskilt förvånad, säger Raiola och fortsätter:

- Under det här året har Zlatan utvecklats och han är i nuläget världens bäste spelare.

Tar han steget till Real?

Real Madrid, som fick se Barcelona vinna spanska ligan i år, vill nu återskapa stjärnbygget. Att Zlatan i går blev italiensk ligavinnare, efter att Milan bara fått oavgjort mot Palermo, gör honom ännu mer åtråvärd.

Enligt vissa uppgifter har Real lagt ett bud på 70 miljoner euro som Juventus nobbat. Raiola tror inte att Juventus släpper Zlatan i första taget, men Real lär inte ge sig så lätt.

- Real vill ha honom, ja, men han spelar i en klubb som vill behålla honom.

- Han har ett långt kontrakt och respekterar det, säger Raiola och tillägger:

- Vi får se vad som händer framöver men låt oss nu bara njuta av scudetton!

"Zlatan är glad"

Zlatan och Juventus spelar inte förrän på söndag och den svenske stjärnanfallaren såg Milans match på tv i går kväll - och blev ligamästare framför tv:n.

- Zlatan såg matchen och är självklart lycklig över att ha vunnit. Jag är i Brasilien men vi har pratat med varandra på telefon, säger Raiola.

Trots guldet fortsätter dock Juventus pressblockad.

Fest i Turin i natt

Eftersom laget spelar på söndag blev det inte heller någon guldfest i går - men den är redan under förberedelse. Festmiddag och champagne väntar för klubbledningen och spelarna på Juventus stamställe Urbani.

På Turins gator, och bland klubbens 21 miljoner fans världen över, var det dock fest redan i natt. Alla firade den 28:e ligavinsten, den första för en svensk på 37 år.

Zlatan är nu historisk. Fansen dansade under Turins arkader, bar tröjor med "28" på och segersången hördes natten igenom.

Men får de behålla honom nästa år..?

SVENSKEN KAN BLI NÄST DYRAST GENOM TIDERNA

Världens genom tiderna dyraste fotbolls-

övergång är när Zinedine Zidane i juli 2001 gick från Juventus till Real Madrid för 75,1 miljoner euro. Omräknat till kronor (kurs: 9,19 kr/euro) var övergångssumman hisnande 690 miljoner kronor. Om Zlatan köps av Real Madrid för 70 miljoner euro placerar han sig tvåa på denna lista:

Läs också:

Jennifer Wegerup