Zlatan hyllad i italiensk press i dag

”Han Juventus nya fenomen”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic hyllas i italiensk press efter det 28:e ligaguldet.

Corriere dello Sport ger ”Ibra” en nia i betyg för hela säsongen – högst i laget tillsammans med Fabio Cannavaro och Alessandro Del Piero.

”Om Cannavaro är kungen där bak så är Ibrahimovic kungen i det offensiva spelet”, skriver tidningen.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Bäst i Juve? Zlatan Ibrahimovic får nio i betyg för den gånga säsongen av Corriere dello Sport, högst i laget tillsammans Fabio Cannavaro och Alessandro Del Piero. Även tränaren Fabio Capello får en nia.

Juventus svenske stjärnanfallare såg enligt italiensk press gårdagens match mellan Milan och Palermo tillsammans med bland annat lagkamraterna Stephen Appia och Manuele Blasi innan han han gav sig ut på en kortare biltur i centrala Turin för att ta del av feststämningen.

I tidningarna hyllas Juventus – och Zlatan.

”Han är Juventus nya fenomen", skriver Corriere dello Sport.

Turin-baserade Tutto Sport startar tidningen med ”Campioni” och stämmer in i Zlatan-hyllningskören. ”Han är en världsspelare och en av huvudorsakerna till guldet. Ett verkligt fenomen”.

La Gazzetta dello Sport beskriver Ibrahimovic som en av Juventus stora förgrundsgestalter och ger svensken en åtta i betyg för 2004/2005-säsongen, på en tiogradig skala.

Kraven på Juventus märktes dock under dagens träning - endast ett hundratals fans hade letat sig ut till träningsanläggningen och någon verklig karnevalstämning har det inte varit i Turin, rapporterar nyhetsbyrån TT.

För fansen var Champions League det stora målet, men när ”Juve” knockades ut av Liverpool i kvartsfinalen återstod ”bara” ligatiteln för de segerkräsna anhängarna.

Anders Burström