Juve-stjärnorna visade glädjen över ligaguldet

Specialsydda tröjor skrek ut: Mästare 2005

1 av 2 | Foto: REUTERS
Mästartröjorna. Zlatan och Pavel Nedved skojar under uppvärmningen inför bortamatchen mot Livorno i dag. ”Campioni d' Italia 2005" skrek de specialsydda tröjorna ut.
FOTBOLL

Här visar Juventus-stjärnorna sin glädje över ligaguldet.

I bortamatchen mot Livorno i dag bar ”Juve” specialsydda uppvärmningströjor:

”Mästare 2005” skrek bokstäverna ut på framsidan – och den feta 28:an på ryggen visade exakt hur många gånger Turin-klubben varit bäst i Italien.

– Det har varit ett fantastiskt mästerskap, och hela laget har spelat bra. Personligen är jag nöjd med min insats och de mål jag har gjort, men jag vet att jag kan bättre, säger Ibrahimovic till Juventus hemsida.

Efter Milans genomklappning i fredagskväll hemma mot Palermo där en trygg 3–1-ledning tappades till 3–3 i slutet av matchen och Juventus korades som ligamästare i kavaj har spelarna i Juventus njutit av framgången utan att på allvar visa upp sig inför fansen.

Zlatan och compani missade inte chansen i den näst sista ligamatchen borta mot Livorno.

Redan under uppvärmningen drog stjärngänget på sig specialsydda, rosa uppvärmningströjor och sprang glatt runt och vinkade till de tillresta Juve-anhängarna.

Zlatan öppnade matchen från start på topp och var till viss del inblandad i Juves ledningsmål; ”Ibra” släppte i väg en boll ut på högerkanten där Oliver Kapo senare hittade Pavel Nedved i straffområdet till 1–0.

Livorno vände sedan matchen – Igor Protti kvitterade till 1–1 (48:e minuten) och Christiano Lucarelli ökade till 2–1 (55:e), innan David Trezeguet kvitterade för Juventus (65:e).

– Juventus ville inte förlora en sån här match, de lyfte sig mot slutet, sa gamle VM-hjälten Kennet Andersson i Canal Plus-sändningen.

Zlatan ersattes i halvtid av Marcelo Zalayeta.

I kväll uppges firandet ta fart ordentligt för Juventus-spelarna – enligt Tuttosport kommer en guldskiva i kväll att anordnas i Viareggio, en ort tre mil norr om Livorno där italienske jetset playboyen Flavio Briatore smäller upp dörrarna till egna trendklubben Twiga Beach Club.

I den sista ligamatchen hemma mot Cagliari på Delle Alpi-stadion den 29 maj har hemmafansen sedan ordentlig chans att se sina guldhjältar.

Efter 2–2-matchen valde Juventus även att bryta den långa presstystnaden.

Tränaren Fabio Capello njöt.

– Milan gick förbi oss ett par gånger under säsongen, men varje gång kom vi tillbaka. Om det fanns en vändpunkt så var det i bortamatchen mot Lazio, då vi vann med 1–0 trots att vi inte hade ordinarie manskap.

Anders Burström