Zlatan: Jag kan bättre

Bryter tystnaden och talar ut om Real-rykten, guldfesten & framtiden

1 av 2 | Foto: REUTERS
Siktar högt Mästare redan under i sin första säsong i Italien - men Zlatan är inte nöjd än. "Jag har spelat bra, men jag kan ännu bättre", säger Zlatan. Hans nästa mål är att vinna guldbollen.
FOTBOLL

Ligamästare redan första säsongen, och nu bryter Zlatan Ibrahimovic och Juventus tystnaden.

- Jag kan ännu bättre. Ett mål nästa säsong är att vinna guldbollen, säger Zlatan.

Inför 6 000 jublande Juventus-supportrar i Livorno firade Zlatan Ibrahimovic och hans lagkompisar i går den italienska ligatiteln.

Festandet fortsatte sen sent i natt, trots att klubben inte ordnade någon officiell segerbankett. Inför matchen ryktades det om en stor fest i Viareggio, utanför Livorno, men där var det i går kväll tyst och öde.

Ibrahimovic visste dock vad han skulle göra.

- Jag ska fira med mina lagkompisar, säger han till Gazzetta dello Sport.

Enligt Sportbladets källor delade Juventus-spelarna i natt upp sig i grupper och firade runtom i Turin.

Pratar - på italienska

Firade gjorde också Juventus genom att sluta med den pressbojkott som de haft sedan slutet av april. Zlatans avstängning och Fabio Cannavaros "dopingfilm" fick Luciano Moggi att misstänka att delar av massmedia försökte förstöra säsongen för Juventus. Så då var det slutpratat med all media.

I går började dock alla prata igen. Moggi, Fabio Capello, David Trezeguet, Alessandro Del Piero. Och Zlatan Ibrahimovic. Överraskande nog på italienska. Enligt Gazzetta Dello sports utsände pratar svensken nu så bra italienska att han kan ge en hel intervju på sitt nya språk.

Om Real Madrid och superklubbens påstådda intresse sa han dock inte mycket.

Det här med Real Madrid, är det sant eller inte?

- Ärligt talat, jag vet inget om det, säger han till Gazzetta dello Sport.

Ibrahimovic pratade i stället om säsongen som gått.

- Vi har vunnit scudetton under mitt första år här, det är det viktigaste. Jag har spelat bra, men jag kan ännu bättre, säger han till Tuttosport.

I Italien har han hyllats i stort sett hela säsongen, men Zlatan själv tonar ner det.

- Så bra har jag inte varit. Men nästa år ska jag visa vad jag kan. Ett mål är att vinna guldbollen.

"Nöjd med målen"

Förmodligen inte bara den guldboll som Sportbladet delar ut, utan också France Footballs prestigefyllda pris, som nu två år i rad gått till spelare i Serie A. I december i fjol fick Milans Andriy Shevchenko priset, och året innan dess var det Zlatans lagkompis Pavel Nedved som tog hand om det. Fortsätter svensken som han gjort i år, med bland annat 16 ligamål, så är det definitivt ingen omöjlighet.

- Jag är nöjd med mina mål. Men det är inte antalet som är det viktigaste, utan hur jag gjort dem, fortsätter han.

Den stora Scudetto-festen, med supportrarna, sker i Turin nästa söndag när Juventus tar emot Cagliari hemma på Stadio delle Alpi. Då kommer det dessutom att bli en stor bankett för spelare med sällskap.

Två segerfester

Redan i dag sägs det dock bli en inofficiell fest, eller kanske två.

- Det pratas om två fester. En på Milano-diskoteket Hollywood, och sen på Fiat Café, säger en av Sportbladets källor i Turin.

Hollywood är det heta innestället, så länge du är någon, i Milano. Köerna ringlar ständigt långa utanför den trånga entrén på Corso Como, men det behöver knappast Zlatan och hans lagkompisar bekymra sig om.

Vip-ingången är betydligt bredare.

Henrik Lundgren