Zlatan mot Maradona

9 juni kan de mötas i en stjärnmatch i Neapel

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 23, mot Diego Maradona, 45.

Nionde juni kan fotbollsgenierna ställas mot varandra på San Paolo-stadion i Neapel.

Foto: BILDBYRÅN, GETTY IMAGES
SES I SOMMAR Zlatan Ibrahimovic kan få möta Maradona i en jubileumsmatch i Neapel i sommar.

Juventus och Napoli möts då i en avskedsmatch för försvarslegendaren Ciro Ferrara, 38.

Med årets säsong avslutar Ferrara en lång och framgångsrik karriär som i helgen kröntes med ännu ett ligaguld och 500:e Serie A-matchen i Juventuströjan.

Ciro Ferrara inledde sin karriär i Napoli, därav motståndet i avskedsjippot.

Ledig från Blågult

Zlatan har fått ledigt från landslagets träningsmatch mot Norge 8 juni för att kunna hylla sin lagkamrat. Det meddelade förbundskapten Lars Lagerbäck på gårdagens presskonferens.

- Om våra spelare har starka skäl eller väldigt mycket erfarenhet kan de få ledigt från Norge-matchen. Zlatan ska spela med Juventus nionde juni och är nu så etablerad i landslaget att vi kan låta det vara i en sådan här match, sa Lagerbäck.

Juventus-Napoli kommer att spelas med både aktiva och före detta storstjärnor. Bland de större namnen märks Zidane, Careca, Ravanelli och Vieri för att nämna några.

Maradona tillgänglig

Men spekulationerna pågår för fullt i Italien om den störste av dem alla - Diego Maradona - ska dyka upp. Ciro Ferrara och Maradona var lagkamrater när Napoli vann Lo Scudetto 1987 och 1990.

- Jag har pratat med Diego och han är tillgänglig. Han är mycket glad att återvända. Men jag vill inte ge falska förhoppningar till folket i Neapel; Diego måste själv få ge det definitiva beskedet, ska Ferrara ha sagt enligt italienska nyhetsbyrån Ansa.

I sin avskedsmatch har Ciro Ferrara samlat en rad världsstjärnor.

Matchen spelas 9 juni på San Paolo-stadion i Neapel.

Robert Laul