Ralf Edström om Zlatan-incidenten: Han måste skärpa sig

Expert- kommentatorn kritisk efter nya skandalen

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic figurerar idag över svarta tidningsrubriker efter att ha backat hotfullt mot SVT-reportern och Aftonbladet-medarbetaren Kristina Kappelin.

En incident som får fotbollsexperten och gamle landslagsmannen Ralf Edström att reagera.

– Det är inte sant. Han måste skärpa sig. Det kan inte fortsätta så här, säger Edström till Fotbolldirekt.com.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Kritisk. Rafl Edström är kritisk till Zlatan Ibrahimovic agerande efter firandet i Turin.

Edström ger sig i en intervju med fotbollssajten Fotbolldirekt.com in i debatten som återigen blossat upp kring den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Uppgifterna i dagens Aftonbladet har gjort Ralf Edström förbaskad.

- Han måste hålla sig för god för sådana här saker. Även om media också har ett ansvar och i bland hårdvinklar för mycket så är ändå 90 procent av vad som skrivs om Zlatan positivt. Det är fan i mig bara att bita i hop och ta det där andra - det måste han lära sig, säger Edström.

Ex-proffset – som i dag själv dragit på sig rollen som journalist genom uppdragen som expertkommentator åt Radiosporten – är förvånad att det just nu hettar till kring Zlatan igen med tanke på den "positiva press" som Ibrahimovic fått sedan ligaguldet med Juventus och succédebutsäsongen i Serie A.

- Jag tror det kittlar för honom att vara annorlunda. Att säga saker som att media är amatörer är bara larvigt. Media måste få göra sitt jobb och man ska också komma i håg att klimatet blivit tuffare för journalister, säger Edström i en intervju med Fotbolldirekt.com.

Redan i morgon väntas "Ibra" återvända till Sverige för landslagets VM-kvalmatch mot Malta på lördag. Ett läge för landslagsledningen att agera, tycker Edström.

– Lagerbäck och de andra i landslagledningen måste markera ordentligt. Det måste till, det måste göras. Han representerar ändå landslaget. Det finns gränser för vad som kan accepteras. Men jag är övertygad om att landslagsledningen kommer att markera det här för Zlatan.

Anders Burström