Juvebasen: Sluta göra galna saker

Zlatan utskälld - men snart får han ett nytt drömkontrakt

1 av 3
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fick en rejäl utskällning i går.

Klubbdirektör Luciano Moggi var en av de som läxade upp Zlatan.

Samtidigt är Juventus nu nära att ge svensken hans drömkontrakt.

Juventus klubbdirektör kom i går till lagets träning för att ge Zlatan en ordentlig uppsträckning. Svenskens onödiga utvisning mot Bayern München i förrgår kväll har fått inte bara tränare Capello att se rött.

I går kom Moggi till Juventus träningsanläggning Centro Sisport. Han anlände i en av klubbens bilar tillsammans med Zlatans agent Mino Raiola.

Zlatan togs in i omklädningsrummet, där även Fabio Capello var med, och fick en ordentlig uppläxning.

- Jag sa att han inte får göra om något sånt här. Han bad om ursäkt och jag är övertygad om att han förstått vad som gäller, säger Moggi.

Denne sa bland annat till Zlatan att han måste inse att han är i Italien nu och inte kvar i Holland. Den mäktige klubbdirektören sa också att Zlatan måste sluta använda sitt huvud till att göra "galna saker" och måste lära sig att "behålla huvudet på axlarna".

- Ditt tilltag kunde ha blivit mycket dyrbart för oss om det kommit lite tidigare i matchen, sa Moggi.

Eftersom Zlatan även drog på sig tre matchers avstängning i maj och då missade seriefinalen mot Milan tyckte både Moggi och Capello att de måste säga till på allvar nu.

- Ibrahimovic har en speciell karaktär men vi kommer att få ordning på honom, säger Capello.

Klubben nöjer sig med tillsägelsen och Zlatan kommer inte att få några böter. Enligt Sportbladets källor är den 24-årige svenske storstjärnan nu dessutom nära att komma överens med Juventus om sitt nya kontrakt.

Före årsskiftet ska det vara klart. Det sträcker sig till 2010 och Zlatan kommer, enligt en mycket initierad källa, att få de pengar han begärt. Han får då lika mycket betalt som Buffon och Del Piero och en årslön på nära 50 miljoner kronor - efter skatt.

- Vi pratade inte om kontraktet i dag, men vi har lovat honom det och det är på gång, säger Moggi.

Zlatan hyllades i går också av lagkamraten David Trezeguet. Då denne fick frågor av italiensk press om guldbollen svarade han:

- Jag skulle ge den till en spelare som kan roa publiken, som Ronaldinho eller Ibrahimovic.

Jennifer Wegerup