Titta – ett sånt drömmål Zlatan

I går gav ”Ibra” svar på tal – nu hyllas han av Capello och media

Foto: SCANPIX och PRESSENS BILD
MÅLET SOM FÖRLÅTER ALLT Zlatan bröt sig fri från sin försvarare, mötte en långboll med sträckt och lobbade in 1–0 i Juventus match mot Livorno. Samtidigt tystade han också sina kritiker. ”När Ibrahimovic gör ett mål som det mot Livorno förlåter man honom allt”, skriver Gazetta dello Sport.
FOTBOLL

Allt är glömt och förlåtet.

I veckan blev Zlatan Ibrahimovic utskälld och ifrågasatt.

Nu hyllas han efter sitt drömmål.

– Det känns som att jag gjorde en bra match, säger Zlatan blygsamt.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Hösten har varit måltorr för Zlatan men i går betalade han igen – med rejäl ränta. Hans andra ligamål för säsongen gick utanpå de flesta slitna fotbollsklichéer.

– Det är svårt att finna ord för ett så vackert mål. Ibrahimovic är en extraordinär spelare, säger Fabio Capello till italiensk tv.

I veckan läxade han och klubbdirektör Moggi upp Zlatan efter utvisningen mot Bayern München. Men i går var det Zlatans mål som gjorde att Juventus till sist fick hål på ett hårt kämpande Livorno. Sen var det bara att fylla på för David Trezeuget till 2–0 och Alessandro Del Piero, framspelad av Zlatan, till 3–0.

”En bra match”

– Livorno är ett bra lag som vågar anfalla. I första halvlek skapade de en del problem för oss. I andra halvlek var det vi som kom fram och tog med oss en viktig seger, säger Zlatan.

Den svenske anfallsstjärnan var blygsam när han pratade med italienska medier om sin insats.

– Det känns som att jag gjorde en bra match, säger Zlatan stillsamt.

”Förlåter allt”

Han fick desto mer lovord av andra.

– Efter Zlatans mål fick vi mer utrymme och allt blev enklare. Han gjorde verkligen ett fint mål. När han spelar så här betyder det mycket för hela laget, säger anfallspartnern Trezeguet.

Även Livornos stjärna Cristano Lucarelli var full av beröm.

–­ Ibrahimovic har en fantastisk teknik, säger han.

Gazzetta dello Sport instämmer i hyllningskören: ”När Ibrahimovic gör ett mål som det mot Livorno förlåter man honom allt.”

Även Milan vann, med 5–1 mot Udinese, och fortsätter att skugga Juventus.

– De vet att vi är bakom dem och känner pressen. Ibrahimovic är en mycket skicklig anfallare även om han borde göra fler mål, säger Milans Seedorf.

Zlatan vet att Milan är hack i häl.

– Milan spelar alltid bra och är en av konkurrenterna om ligasegern. I dag vann vi båda men säsongen är lång.

LIGARACET

Jennifer Wegerup