Capello kan ta Zlatan till Real

"Ibrahimovic har potential att vara på samma nivå som de största"

1 av 2 | Foto: AP
Zlatan i kamp med Bayern Münchenspelaren Sebastian Deisler.
FOTBOLL

Fabio Capello kan tänka sig att återvända till Real Madrid - och ta med sig Zlatan Ibrahimovic.

- Han är en spelare som kan betyda hela skillnaden för en klubb, säger Capello.

Juventus succétränare, Zlatan Ibrahimovics mentor Fabio Capello talar nu ut om ryktena som placerar honom i Real Madrid. Capello har tidigare sagt att han inte tycker om "uppvärmda soppor". Men när det gäller den spanska storklubben kan Capello tänka sig en återkomst.

- Därför att allt har ändrats där. Klubben och spelarna. Bara Guti, Raul och Roberto Carlos är kvar, säger Capello till La Stampa.

På frågan om han ska lämna Juventus svarar Capello korthugget:

- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt.

Capellos favorit Zlatan har redan tidigare placerats i Real Madrid. Om tränaren skulle flytta dit uppges han vilja ta med Zlatan och Reals klubbledning kommer inte att protestera - tvärtom.

- Ibra är en förödande spelare, säger Capello och menar det i positiv bemärkelse.

- Han har potential att vara på samma nivå som de allra största. Och han kan vara avgörande i vilken klubb som helst.

Storheten i hans dna

Capello menar att Zlatan storhet finns "i hans dna".

- Jag märkte det när han spelade med Ajax och jag tränade Roma. Han kom in i andra halvlek och var otrolig. Det är i såna ögonblick du ser vilka som är stora spelare.

För Capello har Zlatan få fel och svensken brukar hylla sin tränare lika mycket. Men om han skulle följa honom till Real Madrid är osäkert. I går sa Zlatan till Sky Sport att han vill stanna i Juve.

- Juventus är en av världens viktigaste klubbar, kanske den allra största. För mig är det här toppen av toppen, det ultimata laget. Jag tror att jag vill stanna här för gott, säger Zlatan till Sky Jeoch pratar sen även om Real:

- För en vitsvart spelare är det samma känsla som att spela i Real Madrid, Barcelona eller Manchester United. Det finns inget bättre.

Jennifer Wegerup