AZZIZTKUNGEN

Zlatan passade Juve till seger mot Treviso

FOTBOLL

Pass upp för Zlatans passningar.

I går slog assistkungen till igen.

Hans två målgivande pass bäddade för Juventus seger mot Treviso.

– Ibra är en stor, stor spelare, säger Fabio Capello.

Adrian Mutu, David Trezeguet och Alessandro Del Piero gjorde målen. Men det var Zlatan Ibrahimovic som lade grunden till Juventus seger i går. Lilla nykomlingen Treviso skulle vara en munsbit för jätten Juves på Stadio delle Alpi. Men det började kylslaget för hemmalaget inför de, som så ofta, halvtomma läktarna.

– Treviso visade sig vara ett utmärkt och svårslaget lag, säger Mauro Camoranesi.

Treviso tog ledningen

Francesco Parravicinis mål, efter först en fin kroppsfint och sen en fin framspelning av Silva Reginaldo och Francesco Galeoto, gav Treviso ledningen med 1–0.

Men strax före halvtid återställdes den förväntade ordningen – tack vare Zlatan. När det blev trångt i mitten sökte han sig utåt. Han kom loss på högerkanten och Mutu behövde bara trycka in bollen på svenskens distinkta inspel.

– Ibrahimovic gjorde en mycket fin framspelning, säger Mutu.

Strax därpå gjorde Trezeguet 2-1 och i andra halvlek fick bänkade Del Piero dra av sig vantarna, komma in och göra 3–1. Även han framspelad av Zlatan från högerkanten.

– Synd bara att jag inte satte tvåan också, säger Del Piero som hade en frispark i ribban på slutet.

Zlatan fick applåder

Zlatan uppvaktades stundtals hårt och tjafsade med Alberto Giuliatto. Men inget kunde ta ifrån honom att han, tillsammans med Camoranesi, var en av matchens bästa.

”Ibra” gjorde – förutom sina två assist till målen – två fina framspelningar, varav en med klacken. Men Emerson och Mutu sumpade frilägena.

När Zlatan på slutet byttes ut fick han varma applåder i den kalla Turin-eftermiddagen. Både på presskonferensen efteråt och i italiensk tv under kvällen var det många frågor och lovord om Zlatans växande, ovärderliga roll som framspelare.

– Ibra är fantastiskt bra och snabb när han kommer på kanterna och slår in snabba bollar i mitten, säger Fabio Capello och ler när han tillägger:

– Han är en stor spelare för ett stort Juventus.

Jennifer Wegerup