Fansen jublar: Cassano är såld

FOTBOLL

Klubben förlorade 250 miljoner och en av världens största talanger.

Ändå jublar Romas fans efter Antonio Cassanos övergång till Real Madrid.

- Äntligen. Han har förstört stämningen i laget, säger Fabrizio Grassetti, ordförande för Unione Tifosi Giallorossi (UTG).

Foto: AP
Uppståndelse när Cassano med flickvän anlände till Madrid.

Den kontroversielle Cassano har varit petad hela hösten på grund av sitt kontraktsbråk med klubben, och bara gjort fem matcher i ligan. Efter en lång tids spekulationer presenterades han i går som ny Real Madrid-spelare.

Affären är en tung ekonomisk förlust för Roma. Cassano kom till klubben som 19-åring sommaren 2001, Roma betalade då 300 miljoner kronor till Bari för supertalangen.

När han nu går till Real Madrid är det för blygsamma 50 miljoner, detta trots att Cassano ofta varit lysande och till och med etablerat sig i det italienska landslaget. Trots det är Romas fans jublande glada. Rom-baserade tidningen Corriere dello Sport har talat med presidenterna i Romas viktigaste supporterorganisationer.

"Ingen nytta i Roma"

- Cassano är inte till någon nytta för Roma i det här läget. Han ville vara störst, men visade aldrig sitt riktiga värde, säger Fausto Josa, vicepresident för Associazione Italiana Roma Club, till tidningen.

Real Madrid får förvisso en av fotbollens mest talangfulla spelare, men också ett av fotbollsvärldens största problembarn.

- Det är en stor sorg att han aldrig visade kunde visa sitt riktiga jag.

- Om han hade ett annat huvud kunde han blivit hela Romas framtid, säger Arduino Ciaralli, ordförande för Az. Roma Club.

David Tanentsapf