Zlatans okända specialträning

Nu ska måltorkan få ett slut - men ”Trez” hyllar sin lagkamrat

FOTBOLL

Zlatans bleka målfacit har fått Fabio Capello att agera inför matchen mot Palermo.

Enligt uppgifter från Italien har "Ibra" fått specialträning hela veckan - allt för att han ska börja göra mål.

- Han har övat skott och avslut från alla möjliga positioner, skriver italienska tidningen Tuttosport.

Juventus leder ligan överlägset, och i Italien hyllas Zlatan för sin höstsäsong. Målskyttet har visserligen inte fungerat, bara tre fullträffar i ligan, men spelmässigt har "Ibra" och han har krönt sina fina prestationer med sju assist, vilket är bäst i hela serie A.

Men Fabio Capello är inte nöjd, och dessutom orolig inför kvällens match. Som tränare för Juventus har Capello aldrig slagit Palermo, och nu hoppas han på Zlatan. Därför har "Ibra" fått specialträning efter juluppehållet. Tillsammans med andretränaren Italo Galbiati har Zlatan nött avslut och skott i en hel vecka, allt för att det ska lossna för den svenske superstrikern, skriver Tuttosport.

Hjärnan bakom Juve

Men anfallspartnern David Trezeguet är desto nöjdare med Zlatan. Fransmannen, som gjort 15 ligamål, säger i en intervju med tidningen Corriere dello Sport, att det är "Ibra" som är hjärnan bakom Juventus framgångsrika anfallsspel.

- Många säger att vi är som gjorda för att spela med varandra, det är definitivt sant. Men det är han som är fenomenet. Zlatan är teknisk, stark och snabb som en utomjording, säger David Trezeguet.

- Vi pratar ofta, både på och utanför plan. Jag säger alltid samma sak till honom: du bestämmer vad du vill göra, jag anpassar mig.

Gör mål - inte mer

Fransmannen får frågan om han någonsin tycker att Zlatans artisteri tar över för mycket. Hans tvekar inte i sitt svar.

- Nej. Jag skulle alltid köpa en biljett för att gå på en match och se Ronaldinho, Zidane, Cassano eller Zlatan spela. Men jag skulle inte slösa pengar på att se mig själv. Jag gör mål, inte mer. De andra är spelare som lever för att underhålla.

I dagarna hyllades Zlatan av en annan fransk superstjärna. Juventus-legendaren Michel Platini talar med ansedda magasinet World Soccer:

Som Eric Cantona

- Jag kan se framför mig att Ibrahimovic får ett stort inflytande på VM. Han är stor och stark och kan se efter sig själv, men å andra sidan är han en genuin fotbollsartist. Han påminner mig om Eric Cantona, en spelare som kan jobba i djupet och skapa magi, fritt från taktiska begränsningar, säger Platini.

Sportbladet granskar: Så har våra stjärnor laddat inför vårsäsongen

Zlatan var i Dubai.

David Tanentsapf