Italienska tidningar: Ingen bra kväll för Zlatan

FOTBOLL

Zlatan mållös och utbytt efter en tveksam insats.

I stället blev "Ibras" rumskompis Adrian Mutu stor matchhjälte. Rumänen vände själv underläge till seger med sina två mål.

- Han är en fantastisk spelare, säger tränaren Fabio Capello.

Foto: Getty images
Framspelare.

Juventus hamnade i knipa nästan direkt. Palermo-backen Cristian Terlizzi var hårt uppvaktad i Juventus straffområde, men lyckades ändå dra in 1-0 till hemmalaget på volley efter 12 minuter.

Men Juventus, utan skadade Pavel Nedved, lyckades resa sig och vinna den tuffa bortamatchen. Och det var Nedveds ersättare som utmärkte sig allra mest. Adrian Mutu gjorde både 1-1 och 2-1 och såg till att Juventus behåller greppet om Serie A, laget är nu elva poäng före Inter.

- Underbart att få fira min födelsedag så här, men det viktigaste av allt var att spela bra och framförallt vinna, säger Adrian Mutu, Zlatans kompis och dessutom rumskamrat när Juventus bor på hotell i samband med bortamatcherna.

Träning hjälpte ej

Zlatan hade en mörkare kväll. Visserligen drygade "Ibra" ut sin ledning i assistligan, passningen till Mutus 1-1 var hans åttonde för säsongen. Men annars var han relativt blek. Nyårshelgens anfallsträning med specialtränaren Italo Galbiati hjälpte föga den här gången. I tidningen Tuttosport får Zlatan det blygsamma betyget 6 för sin insats.

- Ett par framspelningar, som den som ledde fram till det första målet. Dessutom två avslut som inte träffade mål. Det här var ingen bra kväll för Zlatan. Men hans blotta närvaro räckte för att sätta skräck i Palermo-försvararna, skriver tidningen i dag.

Del Piero - ett ego

I den 87:e minuten byttes Zlatan ut till förmån för Alessandro Del Piero, som på den korta tiden han var på plan lyckades göra Fabio Capello förbannad. På presskonferensen efteråt anklagade tränaren Del Piero för att vara en egoist, eftersom han avslutat när Trezeguet hade bättre läge. Del Piero har gjort flest mål för Juventus genom tiderna tillsammans med Giampiero Boniperti.

- Han är självisk, han borde passat Trezeguet men sköt i stället. Han ville väl slå Bonipertis rekord, sa Capello syrligt.

Zlatans mållösa svit

David Tanentsapf