Här är Di Canios nya firande

Slutade med facisthälsningen - men stjärnan sparkade medspelare: Gör saker han inte borde

1 av 4 | Foto: AP
TOG NACKSVING Paolo Di Canios målfirande skiljer sig markant från mängden. I går hoppade italienaren över facisthälsningar efter att ha gjort mål - men här tar han nacksving på Gaby Mudingayi efter dennes 2-1-mål.
FOTBOLL

Fascisthälsningen har han lagt på hyllan.

Men Paolo Di Canio har hittat på nya sätt fira. I går sparkade han lagkamraten Gaby Mudingayi i häcken efter dennes mål.

- Ibland gör Paolo saker som han inte borde, säger tränaren Delio Rossi.

Den kontroversielle Paolo Di Canio förkunnade häromveckan att han lägger sin berömda fascisthälsning på hyllan.

- Jag har tänkt en del och bestämt mig för att sluta för Lazios bästa. Från och med nu ska jag undvika vissa gester offentligt, gester som några människor tycker är onda, sa han till Lazios officiella radiostation.

Sträckte upp knuten näve

Lazios högerextrema supportergrupper protesterade i går mot att myndigheterna gett sig på både Di Canio och hälsningen, med banderoller, ramsor och egna uppsträckta högerarmar. De fick medhåll av Ascoli-klacken, som enligt nyhetsbyrån Ansa svarade genom att skandera "Di Canio är en av oss".

Paolo Di Canio höll sig ifrån fascisthälsningarna.

Efter sitt eget mål, som betydde kvittering 1-1, sträckte han i stället upp en knuten näve, trots uppmaningar från Lazio-fansen att hälsa på det romerska viset.

"Gör saker han inte borde"

Men det betyder inte att 37-åringen lyckades hålla sig undan kontroverser. Framförallt var det firandet efter kongolesen Gaby Mudingayis 2-1 mål, där han själv stått för förspelet, som väckte anstöt.

Först sparkade Di Canio sin lagkamrat i häcken, sen tog han nacksving och drog stackars Mudingayi i örat.

Visserligen såg det ganska kärleksfullt ut. Men efteråt kände ändå Lazio-tränaren Delio Rossi att han var tvungen att försvara sin anfallare.

- Ibland gör Paolo saker som han inte borde, men han måste dömas efter den etik han visat upp under hela sin karriär.

David Tanentsapf