Zlatan 3 Zlatan 3

Muslimovic hjälte - och lika med Ibra i skytteligan

1 av 2 | Foto: AP
TVÅMÅLSSKYTT Zlatan Muslimovic (till höger) gjorde två mål för sitt Messina mot Empoli.
FOTBOLL

Dundersuccé med två mål för Messina i serie A.

Men Zlatan Muslimovic, som när som helst blir klar för det svenska landslaget, har fortfarande inte fått något samtal från Lars Lagerbäck.

- Men det är lugnt. Han kommer att ringa tids nog, säger Zlatan coolt.

Zlatan Muslimovic var söndagens man i Italien. Först gav han Messina ledningen med 1-0 borta mot Empoli. Hemmalaget kvitterade, men då slog Zlatan till ännu en gång. Messina vann till slut med 3-1 och tog tre viktiga poäng i kampen kring nedflyttningsstrecket. Muslimovic har nu gjort tre mål i serie A den här säsongen, lika många som en viss Ibrahimovic.

- Man säga att Zlatan har gjort sex mål, skrattar han.

Skillnaden är att Ibrahimovic är helt ordinarie i ligans bästa lag. Muslimovic Messina håller knappast samma klass, och anfallaren har dessutom missat två månader på grund av skada.

- Äh, nästa gång är det hans tur att göra två. Han är ju alltid bra ändå och är en viktig spelare för sitt lag. Precis som jag. Men jag har bara 70 minuter i benen just nu. Kommer fysiken i gång blir det ännu bättre.

"Grymma nivåer"

Vem är bäst då, du eller den andre Zlatan?

- Båda håller grymma nivåer. Skillnaden är att han spelar i Juventus och jag i Messina. Tiden får visa.

24-åringen, som gjort flera U21-landskamper för Bosnien, har skickat in en ansökan till Fifa om tillåtelse att spela för det svenska landslaget.

- Jag får nog svar när som helst, men allt ska vara okej. Vi får se, jag har inte bestämt mig om jag vill spela för Sverige eller Bosnien ännu. Nu får jag i alla fall möjligheten att välja.

Har Lars Lagerbäck hört av sig till dig?

- Nej, jag har inte pratat med någon från Sverige.

Det borde de kanske...

- Nej, så ska man inte tänka. Allt har sin tid. Han kommer att ringa tids nog.

Här är fler Zlatan i fotbollsvärlden

David Tanentsapf