Buffon: Det här är ren galenskap

Stjärn-målvaktens sexiga flickvän anklagas för att förstöra hans karriär

FOTBOLL

Gianluigi Buffon gjorde comeback i Juventus mål

i går kväll. Men trots segern mot Fiorentina förblir han kritiserad och ifrågasatt.

Orsaken: hans flickvän Alena Seredova.

- Det är galenskap, säger Buffon.

Foto: SCANPIX
FARLIG KÄRLEK Av fansen ses Gianluigi Buffons förhållande med Alena Serdova som ett hot - både mot Juventus och "Gigis” karriär.

Hans återkomst har låtit vänta på sig. Men i går kväll stod Buffon när Juventus slog Fiorentina med 4-1 i åttondelsfinalen italienska cupen.

Fabio Capello valde att vila Zlatan Ibrahimovic. I stället gjorde Del Piero tre mål och blev bäste Juve-målskytt genom tiderna.

Buffon har de senaste åren hyllats som världens bäste målvakt. Men nu är Zlatans lagkamrat kritiserad och ifrågasatt. Anledningen: hans sexiga flickvän, Alena Seredova.

Hårt pressad

- Jag förstår inte varför folk bara för att jag har en känd flickvän säger att jag inte skulle vara den samme som förut, säger en hårt pressad Buffon.

Den 28-årige världsmålvakten var skadad hela höstsäsongen. Hans comeback har blivit fördröjd, Buffon har inte velat spela och inte verkat vara sig själv. Nu säger allt fler, både bland fans och journalister, att orsaken är Alena Seredova.

- Om jag inte spelat bra hittills är det för att jag inte mått bra, det finns läkarutlåtanden som bevis, kontrar Buffon.

Talar ut

I La Stampa talar han nu ut om stormen kring hans förhållande med Seredova. Den 23-åriga tjeckiskan är en välkänd profil i italiensk tv där hon slog igenom som "velina", lättklädd dansös. Hon har också vikt ut sig i en kalender.

- Jag är emot utvikskalendrar, tur att jag inte kände henne då hon gjorde den, säger Buffon.

Han har tidigare, liksom många av hans kollegor i serie A, varit ihop med andra tv-dansöser. Men förhållandet med Seredova sägs nu hota både honom och Juventus kamp om scudetton och seger i Champions League.

"Alena är ett stöd"

Även Buffons plats i italienska landslaget i VM har ifrågasatts. Seredova uppges samtidigt ha hotat att lämna Buffon om han inte byter klubb.

- Det där är galenskap och osant, Alena är tvärtom ett stöd för mig, säger Buffon.

Det finns de som säger att Alena nu betyder mer för dig än Capello?

- Tjusigt, verkligen. Mitt misstag var att prata öppet, i fortsättningen ska jag bara prata om det jag gör mellan stolparna, säger Buffon till La Stampa.

Capello uppges ha haft flera samtal med honom. Juventus är beroende av sin stjärnmålvakt under den långa vårsäsongen om laget ska ha chansen att ta hem både CL och ligan. Buffon är också - i vanliga fall - en glädjespridare i omklädningsrummet. Efter Zlatans klackmål på honom i EM 2004 kramade "Gigi" om svensken och sa senare:

- Jag anade redan då att han skulle hamna i Juventus.

Nu är det i stället Buffon som behöver Zlatans och övriga lagkamraters stöd i kritikerstormen.

…och här är fler som gillar tv-dansöser

Fotbollsstjärnor och tv-dansöser.

Det är den hetaste parkonstellationen i Italien.

Christian Vieri och Elisabetta Canalis.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM